avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cărţi. Interesante, de ... SA NU RADETI: BIBLIA ESTE CEA MAI INTERESANTA CARTE
Discuție deschisă în Cărţi. Interesante, de recomandat, topuri...

SA NU RADETI: BIBLIA ESTE CEA MAI INTERESANTA CARTE

Veti observa mai ales in noul testament ca nu este asa greu de inteles, ca ne sunt date niste sfaturi foarte utile pentru viata sau in vechiul testament PILDELE LUI SOLOMON iarasi este un capitol folositor pe intelesul nostru al tuturor. Cititi un pic, in fiecare zi, o sa vedeti mari schimbari in bine in viata dvs.
Va doresc tuturor tot binele din lume, cu prietenie.
Anna
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
ContSters87904, utilizator
Am trecut si eu prin acelasi gen de experienta, acum 10 ani. Desi pare incredibil, acum este lucrul din viata mea (impreuna cu existenta copiilor si o sanatate miraculos de buna de atunci incoace), pentru care multumesc cel mai mult Celui de Sus!
Din nou, cu drag, tuturor.
D-le zaharia_65, am citit cu mare placere cele scrise de dvs si va asigur de pretuirea mea.
Va spun sincer ca nu, nu ma surprinde faptul ca exista oameni care traiesc sau macar se straduiesc sa traiasca BINELE.
Eu sunt abia in stadiul in care mi-am propus acest lucru. Am incercat sa-mi iubesc dusmanii, insa nu am reusit: pentru o zi, doua, trei aveam senzatia ca se poate si ca nimic nu va putea schimba ceea ce simteam. Si totusi...cadeam...
Probabil este nevoie de mult exercitiu, ca intr-un sport de performanta si nu oricare... ma gandesc la maraton!
Minte luminata si inima buna va doresc!

Bineinteles ca este ceva cat se poate de serios si important. Intr-adevar Biblia este cea mai citita carte din lume! Si cred(si sper) ca asa va ramane intotdeauna!
Va multumesc din suflet dl. av.v., atat pentru urari cat si pentru pretuire (pe care nu stiu cat o merit), iar pentru a va (si in cel putin aceeasi masura a ma) incuraja, ma repet, intarindu-va convingerea ca este necesara multa lupta (acesta fiind de fapt cel mai mare razboi, cel cu tine insuti)! Este nevoie de iubire, rabdare, hotarare, curaj si nu in ultimul rand perseverenta! Dar mai ales, asa cum am spus in mod clar, de o ALEGERE. Odata facuta, asa cum sunt sigur ca ati facut-o si dvs., trebuie, in mod imperios, mers inainte! Si, chiar daca ma repet iarasi, o fac tocmai pentru a sublinia intelepciunea celor trei cuvinte ale apostolului Pavel: credinta, nadejede si dragoste. Credinta ne aduce pe calea pe care trebuie sa cautam si sa mergem, nadejdea ne ajuta sa ne ridicam neincetat ori de cate ori cadem (fiindca de cazut vom mai cadea de multe ori; dar un copil, cand invata sa mearga, nu pateste la fel? Apoi va cadea din ce in ce mai rar si abia apoi, deloc.) si sa ne straduim din toate puterile noastre sa sporim, iar iubirea este cea mai importanta, fiind deopotriva cale, scop si rezultat atins!
Abia aceasta ultima afirmatie este, asa cum spuneam, incercarea firava de a dezvalui in cuvinte (lucru imposibil de realizat!) marele secret al indumezeirii omului! De aceea si apostolul Pavel, in lumina intelpciunii lui, ne arata atat de clar ca dragostea este mai presus de toate. "De veti da trupul vostru sa arda, dar nu aveti dragoste....". Infricosatoare afirmatie, nu-i asa?! Dar de fapt, nu este decat dezvaluirea simpla, dar uluitoare a celui mai mare ADEVAR! Iar cea mai mare problema a oamenilor, in toata aceasta cautare, este tocmai incercarea de a cauta si de a intelege numai cu mintea, uitind (si asta este adevarata orbire) ca de fapt, marea lucrare si transformare se face in inimi, suflete si traire, iar marele raspuns, ca rezultat va veni tot acolo.
Va mai dau, tot ca un ajutor, asa cum caut si eu, o pilda foarte placuta mie si care ne dezvaluie revelator, chiar daca mai subtil, un alt aspect al modului cum trebuie facuta cautarea. Este vorba de pilda urcarii Sfantului Ilie pe muntele Horeb. Pe scurt, fugind pentru a se ascunde de regina Izabela, proorocului i s-a aratat Dumnezeu si i-a grait: "Iesi si stai pe munte inaintea fetei Domnului...Ca iata Domnul va trece... Si a fost intai vijelie napraznica, dar Dumnezeu nu era in vijelie. Afost apoi cutremur, dar Dumnezeu nu era nici in cutremur. Afost apoi foc, dar nici in foc nu era Dumnezeu. Iar dupa foc s-a facut o adiere de vant lin si in acea adiere de vant lin era Domnul!"
De cate ori (mai ales in lumea de azi, dar, de fapt, intotdeauna in lume) sufletul fiecaruia dintre noi trece prin vijelie, cutremur launtric, foc interior si exterior dureros! Dar numai dupa ce depasim acestea, in linistirea si-a patimilor, si-a gandurilor, sufletul nostru dobandeste pacea launtrica. Numai in acea pace putem sa-l cautam si mai ales sa-l gasim pe Dumnezeu! Iar fara iubire totala si neconditionata, acea pace nu vine niciodata!
Va multumesc pentru ajutorul, de a-l cauta si gasi pe Dumnezeu, chiar si aici.
Sa ne dorim din suflet, unii altora, sa ne tina Domnul, intotdeauna, o mana pe crestet si una pe inima!
@zaharia65_2 =D>=D>=D>
Ce as putea sa mai spun???
Explicatii foarte bune,la obiect si foarte interesante!!!:)

Alte discuții în legătură

Despre biblie handsu handsu Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ? (vezi toată discuția)
''isus, prietenul teroristilor''? emil6702 emil6702 Fiind o perioada cu ceva mai mult timp liber, am intentionat sa citesc aceasta carte care m-a intrigat prin titlul sau, a celebrului Richard Wurmbrand. Cum de ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)