avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiunile disciplinare...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiunile disciplinare...

Pentru sanctiuni repetate se poate desface CCM. Dar care este intervalul de timp in care se poate considera abateri repetate. Stiam ceva de genul ... ca la un an abaterile se anuleaza de drept. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: bv96rrr , utilizator 23:37, 12 August 2010
Buna seara.
As dori sa stiu daca invatamantul are un cod al muncii separat sau este valabila aceeasi lege Legea 53 / 2003 si CCMUN pe anii 2007-2010.

De asemenea, as dori sa stiu daca o comisie de control dintr-un inspectorat scolar are dreptul sa ma cheme la o ancheta fara a mi se aduce mai inainte la cunostinta faptele pentru care sunt invinuita si probele, mai ales ca mi se cere sa ma apar si sa dau declaratie scrisa, insa eu nu stiu cum sa-mi organizez apararea pt ca nu stiu exact ce invinuiri mi se aduc si ce se asteapta de la mine. Este legal sa fac cerere catre inspectorat sa mi se dea spre lectura raportul sau alte acte care ma incrimineaza? Concret, stiu doar ca mi se imputa ca o lucrare corectata de mine la bacalaureat a primit o alta nota la minister, in urma unor reevaluari prin sondaj. Sunt deci pasibila de o sanctionare disciplinara?

Codul Muncii este unic ... el se aplica :
a) cetăţenilor români încadraţi cu contract individual de muncă, care prestează muncă în România;
b) cetăţenilor români încadraţi cu contract individual de muncă şi care prestează activitatea în străinătate, în baza unor contracte încheiate cu un angajator român, cu excepţia cazului în care legislaţia statului pe al cărui teritoriu se execută contractul individual de muncă este mai favorabilă;
c) cetăţenilor străini sau apatrizi încadraţi cu contract individual de muncă, care prestează muncă pentru un angajator român pe teritoriul României;
d) persoanelor care au dobândit statutul de refugiat şi se încadrează cu contract individual de muncă pe teritoriul României, în condiţiile legii;
e) ucenicilor care prestează muncă în baza unui contract de ucenicie la locul de muncă;
f) angajatorilor, persoane fizice şi juridice;
g) organizaţiilor sindicale şi patronale.

Daca s-a format o comisie de cercetare disciplinara, atunci veti fi convocata la sedinta respectiva.
În cursul cercetării disciplinare prealabile aveti dreptul să formulati şi să va susţineti toate apărările în favoarea dvs şi să oferiti persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele şi motivaţiile pe care le considerati necesare. De asemenera, aveti şi dreptul să fiti asistat, la cererea dvs, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru sunteti.
Vă mulţumesc pentru răspuns. Mai am o întrebare: dacă această convocare nu mi-a fost trimisă personal, în scris, este viciu de procedură? convocarea a fost trimisă la şcoală, prin fax, iar eu sunt în concediu de odihnă, fiind vacanţă, deci eu nu am semnat nicăieri că am fost înştiinţată de această convocare. Este un viciu de procedură? Mulţumesc.
Da, poate fi considerat viciu de procedura ... in cazul unei contestatii in instanta, angajatorul va trebui sa probeze ca dvs ati luat la cunostinta de aceasta convocare.
Va multumesc de raspuns si imi cer scuze pentru ca am postat acceasi intrebare de doua ori.
On topic: instiintarea telefonica de catre secretara scolii se considera instiintare legala? In metodologia de bac spune clar ca se trimite instiintare in scris.

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara BogdanBurtila BogdanBurtila Salut, Am probleme cu un subordonat ce nu isi respecta atributiile. Nu ai cu cine sa te intelegi si mai grav a inceput sa vorbeasca urat, sa trimita ... (vezi toată discuția)
Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)