avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma sfatuiti ce am de facut si care sunt pasii de urmat pentru dezmembrarea unui imobil pe care il detin in proprietate in cota indiviza de 50% . Coproprietarul care detine cealalta cota indiviza de 50% refuza categoric pana si ideea iesirii din indiviziune.
Mentionez ca este vorba de o casa tip duplex cu doua doua "apartamente", curti, intrari si utilitati separate, partile de uz comun fiind beciul si podul iar intrarea in acestea se face din curtea mea,

Divergentele aparute ma obliga sa fac iesirea din indiviziune, astfel ca fiecare sa aiba bine definita proprietatea si scriptic, sa dispuna exclusiv si netulburat de aceasta.

Va multumesc!

Cu stima, Aura
Bună seara!
Formulați o acțiune de partaj la instanța competentă sau prevalați-vă de serviciile unui avocat dacă nu vă descurcați!
Cu stimă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate detinuta in cota indiviza aura_b aura_b Buna ziua Sunt proprietara cotei indivize de 1/2 dintr-un imobil (casa si curte). De comun acord cu proprietarii celeilalte cote indivize de 1/2, la ... (vezi toată discuția)
Partajare curte comuna probleme1 probleme1 O curte comuna pote fi partajata ? Adica o curte aflata in indiviziune ? Am inteles ca nu sunt obligat sa ramin in indiviziune cu cineva . Sunt majoritar am ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare imobil, 18 apartam.,curte,beciuri,pod/fara acordul a 4 proprietari budamagda budamagda Va rog sa ma ajutati, deoarece in imobilul in care locuiesc la et.II , imobil de peste 100 de ani in plin centru, in forma de U, 13 apartamente au fost ... (vezi toată discuția)