avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de vechime

Pe data de 2 mai 2018 am revenit la munca dupa 1 an si 9 luni de concediu pentru cresterea copilului. In septembrie 2017 am implinit 20 ani de munca si cf CCM 2017 sporul de vechime a crescut de la 15% la 20%. De la 1 ian 2018 sporurile au fost introduse in salariu si eliminate din CCM. Mi s-a spus ca sporul de vechime nu se poate acorda retroactiv si o sa mi se introduca in salariu doar sporul de 15%. Cum se procedeaza in astfel de situatii? Cat trebuie sa primesc in mod legal: 15% sau 20%? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
Ierdna2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 5 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se acorda de la data revenirii din CCC.

20% trebuia sa vi se acorde.
Inca nu am primit actul aditional. Cum procedez? Pot face demersuri pentru a-mi cere dreptul? Semnez actul aditional cu 15% sau refuz sa il semnez? Ce fel de demersuri pot face? Multumesc
De unde au luat ei 15 % ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de vechime trebuie acordat conform legii BG BG Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca sporul de vechime trebuie acordat obligatoriu conform legii! Care este actul nomativ care stipuleaza acest lucru si ... (vezi toată discuția)
Spor vechime coromadaniel coromadaniel Buna ziua, Revin cu un alt subiect tot din compania mea si anume sporul de vechime. In momentul de fata in cazul meu am dreptul la un spor de vechime de ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor - semnare act aditional cim ContSters158303 ContSters158303 Buna seara si sincere aprecieri pentru activitatea pe care o desfasurati ! Am sa va expun, cat mai succint, o problema care ma framanta. Pana anul trecut ... (vezi toată discuția)