avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta de pensionare

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti la ce varsta ma pot pensiona avand in vedere urmatoarele date: barbat nascut in august 1956 , profesie inginer, in campul muncii din sept.1982, gr.II in perioada 30.oct.1985 pana in 01.03.1991 si coditii deosebite de munca in perioada 01.07.2001 pana in 30.11.2005. Facultatea la zi 5 ani si armata termen redus 9 luni. Va multumesc , Nelu1956
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:05, 7 Mai 2018
Limita de varsta la 63 ani si 6 luni.
Pensie anticipata sau anticipata partiala la 60 de ani.
Pentru pensie anticipata trebuie sa dovediti un stagiu de cotizare de 43 de ani, fara stagiul asimilat(armata, cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Pentru pensie anticipata partiala trebuie sa dovediti ca iondepliniti conditia de stagiu complet de 35 de ani, fara stagiul asimuilat.
Ani de grupa si conditii va mai aduc un stagiu aferent de 2 ani si 3 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesire pensie automecanica automecanica Cand va iesi la pensie anticipat şi pentru limita varsta, un bărbat nascut la data de 21.ianuarie 1956, vechime în muncă 39 ani şi 7 luni. Vă multumesc. (vezi toată discuția)
Iesire la pensie anticipata gabrielapopa gabrielapopa Buna ziua, va rog sa-mi spuneti la ce varsa poate ieri la pensie anticipat (fara diminuare) o persoana de sex masculin care acum are varsta de 63 ani si 2 ... (vezi toată discuția)
Pensie la drept giorgio24 giorgio24 Sunt barbat,nascut la 1956-21- 11 si am inceput lucru la 1975-13 01.As dori sa stiu cind pot sa ma pensionez la drept.Mentionez ca am vechime 39 ani( inclusiv ... (vezi toată discuția)