avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... returnare avans
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

returnare avans

Buna ziua . In decembrie 2017 am platit prin ordin bancar suma de 4000 ron reprezentand avans rochie mireasa in contul unei case de moda . am dovada ca au primit banii insa ei nu mi au emis factura , nu am bon fiscal ci doar o fisa de comanda in care este mentionat ca daca nu mai doresc rochia pierd avansul, fisa semnata de mine . in situatia de fata le am solicitat restituirea avansului pentru ca rochia este croita prost . pana si ei au recunoscut ca rochia este croita prost si incearca sa ma convinga sa mi o modifice sau sa imi faca alta din nou , eu tot ce imi doresc este sa imi recuperez banii . cum as putea sa procedez mai departe avand in vedere ca nu mai doresc produsul pentru ca nu este nici pe departe ce am comandat, .
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:33, 9 Mai 2018
Draga @anisoara88, nu prea aveti temei juridic pentru ceea ce doriti dvs (afara de cazul in care aveti o intelegere scrisa in care s-a prevazut o singura sansa de executare a rochiei de mireasa de catre casa de moda). Ce doriti dvs se numeste rezolutiunea vanzarii, insa inainte de a se aplica rezolutiunea, legea stipuleaza alte forme de salvare a contractului, respectiv înlăturarea viciilor de către vânzător sau pe cheltuiala acestuia si/sau înlocuirea bunului vândut cu un bun de acelaşi fel, însă lipsit de vicii. Dupa cum ati spus, dansii "incearca sa ma convinga sa mi o modifice sau sa imi faca alta din nou", aceasta inseamna ca se depun o serie de diligente corespunzatoare in sensul executarii contractului.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare avans pierdut anisoara88 anisoara88 Buna ziua . In decembrie 2017 am platit prin ordin bancar suma de 4000 ron reprezentand avans rochie mireasa in contul unei case de moda . am dovada ca au ... (vezi toată discuția)
Restituire avans anisoara88 anisoara88 Buna ziua . In decembrie 2017 am platit prin ordin bancar suma de 4000 ron reprezentand avans rochie mireasa in contul unei case de moda . am dovada ca au ... (vezi toată discuția)
Termen de predare depasit si alte probleme kriptmelody kriptmelody Buna ziua, Am comandat o rochie de mireasa de la un magazin pentru care am platit un avans de 1.000 lei (conform fisa de comanda atasata aici -> ... (vezi toată discuția)