avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Străin în România
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Străin în România

Bună ziua. Iubita mea din Suedia dorește să vină în țară și să stea aici pentru 1-3 cu scopul locuirii cu mine și pentru a își găsi un job. Eu locuiesc cu contract anaf în bucurești și pot să o primesc la mine/întrețin pentru această perioadă de timp. Pentru ca ea să poate lucra full-time in România, este nevoie doar de buletin temporar? Are Pașaport și toate diplomele. M-ați putea ghida vă rog spre cum pot ajuta ca ea să primeasca cât de repede posibil acest buletin temporar?
O zi frumoasă.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:59, 14 Mai 2018
Bună ziua,
Vrea să stea aici între 1 și 3... luni? Ani? Dacă sunt luni, nu are nevoie de nimic special timp de 90 de zile.

Nici ca să se angajeze nu are nevoie de acte românești, întâi trebuie să-și găsească un loc de muncă și apoi, pe baza documentelor pe care i le dă angajatorul, depune o cerere la Inspectoratul General pentru Imigrări și va primi un certificat de înregistrare:


Angajare în muncă
- cerere tip;
- carte de identitate /paşaport (original şi copie),
- contract de muncă (original și copie) sau adeverință eliberată de angajator (original),
- „print screen” din registrul general de evidență a salariaților, la secțiunea unde se regăsesc datele referitoare la contractul de muncă, ștampilat și semnat de către angajator pentru confirmarea veridicității documentului prezentat;

[ link extern ]

Date de contact IGI București:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitati obtinere acte romanesti igagniuc igagniuc Fata mea a plecat din tara este cetatean suedez de 10 ani. Are pasaport suedez , iar cel romanesc a expirat. I-a expirat si buletinul acum 10 ani pe care nu ... (vezi toată discuția)
Viza temporara grup china danastoica30 danastoica30 Buna seara, Organizația pentru care lucrez găzduiește un curs internațional adresat tinerilor muzicieni. Avem un grup de 9 cursanți din Asia - opt ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere Marian0189 Marian0189 Buna Ziua. eu sunt Marian si as avea o intrebare mai delicata. logodnica mea mai are putin si o sa ajunga in romania. acum pe 20 ianuarie. chestie sau problema ... (vezi toată discuția)