avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere sng 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere sng 2010

Buna ziua! As dori sa incerc la SNG in 2010 si as vrea sa intreb persoanele care au dat examen care sunt cele mai bune carti de pe care au invatat?
Multumesc anticipat!
Calitatea procesuala este o conditie de a fi parte in proces.
In C.P.C. nu sunt detaliate aceste conditii, dar ele sunt prevazute in tematica.
Din pacate, nu se specifica decat "folosinta drepturilor civile" (art. 41) si se face referire numai la capacitatea procesuala.

Voi reda ce am invatat eu la capitolul "Conditiile de a fi parte in proces":

a. capacitatea procesuala:
-capacitatea de folosinta (aptitudinea de a avea drepturi si obligatii pe plan procesual)
-capacitatea de exercitiu (aptitudinea unei persoane de "a sta in judecata personal")

b. calitatea procesuala (existenta unei identitati intre reclamant si titularul dreptului subiectiv din raportul juridic dedus judecatii, si identitatea dintre parat si cel obligat in raportul juridic litigios.
Lipsa calitatii procesuale se sanctioneaza cu respingerea actiunii.

c. dreptul

d. interesul legitim.

Sper sa va ajute aceste notiuni ca o completare, un mic ajutor in incercarea de a intelege mai bine codul.
Va rog sa ma ajutati si pe mine.
Voi ce ati invatat la "Incidente procedurale referitoare la compunerea si constituirea instantei"?

in ceea ce priveste alcatuirea instantei, eu am retinut numai atat:
La prima instanta, completul este format dintr-un singur judecator.
In apel, completul este format din 2 judecatori, iar in recurs din 3 judecatori.
La CSJ completele de judecata se formeaza din 3 judecatori ai sectiei respective.

Voi ati invatat altceva sau aveti completari?
ankmag a scris:

Va rog sa ma ajutati si pe mine.
Voi ce ati invatat la "Incidente procedurale referitoare la compunerea si constituirea instantei"?

in ceea ce priveste alcatuirea instantei, eu am retinut numai atat:
La prima instanta, completul este format dintr-un singur judecator.
In apel, completul este format din 2 judecatori, iar in recurs din 3 judecatori.
La CSJ completele de judecata se formeaza din 3 judecatori ai sectiei respective.

Voi ati invatat altceva sau aveti completari?

dupa mine, aici intervine tratatul. Bau!!! La sujetul asta intra exceptia de necompetenta, declinarea, conflictele de competenta.
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
ContSters161164, utilizator
Multumesc pt. ajutor, Bubualex.
Credeam ca mai intra aici si alte informatii care nu ar fi in cod.
Buna tuturor! Si bine v-am gasit! Am descoperit de curand acest forum si il gasesc interesant si in plus schimburile de informatii, opinii sunt mereu binevenite.
Anul acesta este a doua oara cand sustin examenul la SNG. Anul trecut am privit lucrurile cam superficial, nu i-am acordat acestui examen importanta care se cuvinea si rezultatul.........Respins! Asta pentru ca lucram. Acum stiu ca nu e un examen pe care sa-l treci cu brio citind de 2 ori codurile si legile asa cum am facut eu. Prin urmare... o vacanta scurta si burta pe carte! Referitor la afirmatile tale ZZ-Man, ai perfecta dreptate: intrebarile ca si raspunsurile sunt scurte si la obiect, totul se corecteaza conform codurilor si respectiv legilor, dar sunt si de parere ca daca nu intelegi un anumit art. mai bine deschizi un tratat si te documentezi putin decat sa incerci sa inveti ca papagalul niste fraze pe care nu le intelegi si care oricum in cateva zile ti se vor sterge din memorie. Multa bafta tuturor si ne vedem la examen, nu?

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)