avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere sng 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere sng 2010

Buna ziua! As dori sa incerc la SNG in 2010 si as vrea sa intreb persoanele care au dat examen care sunt cele mai bune carti de pe care au invatat?
Multumesc anticipat!

Nicoleta. Constanta a scris:

Buna. Am o intrebare pentru cei care au intrat in seria trecuta... Credeti ca un cursant ar putea sa si lucreze, macar part-time?...ma gandesc pentru cazul in care nu s-ar mai da bursa. :((..Multumesc anticipat...

poate doar in week-end dar atunci nu ai mai avea timp sa inveti ca programul e destul de incarcat
citez din LEGEA Nr. 567 din 9 decembrie 2004
privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea
"ART. 77
(1) Funcţia de grefier este incompatibilă cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice.
(2) Grefierilor le este interzis:
a) să desfăşoare activităţi comerciale, direct sau prin persoane interpuse;
b) să desfăşoare activităţi de arbitraj în litigii civile, comerciale sau de altă natură;
c) să aibă calitatea de asociat sau de membru în organele de conducere, administrare ori de control la societăţi civile, societăţi comerciale, inclusiv la bănci sau la alte instituţii de credit, societăţi de asigurare ori financiare, companii naţionale, societăţi naţionale sau regii autonome;
d) să aibă calitatea de membru al unui grup de interes economic.
(3) Prin derogare de la regula prevăzută la alin. (2) lit. c), grefierii pot fi acţionari sau asociaţi ca urmare a legii privind privatizarea în masă."
concluzie nu ai voie sa lucrezi decat ca profesor.
Un cursant SNG nu este inca grefier. Dobandeste acest statul in momentul absolvirii.
Doamna se referea la perioada dintre admitere si finalizarea studiilor.

Nicoleta. Constanta a scris:

Credeti ca un cursant ar putea sa si lucreze

Multumesc pentru interes janapress..Si dumneavoastra doamna Iulia. Aveti dreptate, as avea voie sa lucrez dar as putea?... In fine eu imi fac probleme pentru bursa aceea care fie se da de la inceput, fie la sfarsitul scolii, fie deloc.. am inteles ca e posibil chiar sa nu se mai organizeze in toamna examen... In conditiile astea ma gandesc sa incerc sa intru direct pe un post de grefier cu studii superioare. E posibil sa castige mai mult decat unul cu studii medii?....
Eu am dat examen pe post la Curtea de Apel - e pentru studii medii.
La proba practica a fost dificil, emotii foarte mari, nu stiam ce anume se doreste - lucru pe care nici acum nu il stiu, pentru ca nu ne-a explicat nimeni nimic. Au picat peste jumatate din candidati. Ne-a lasat putin sa ne obisnuim cu tastatura, apoi s-a dictat un text, apoi vreo 2 minute pentru corecturi. Am scos foaia la imprimanta apoi am semnat-o. In final s-au anuntat doar persoanele care au fost admise - am fost printre cele norocoase:)
La testul scris au fost cate 20 de intrebari grila pentru fiecare materie, cu cate o varianta de raspuns. Penalul a fost foarte, foarte usor. Organizarea si civilul dificile. Asteptam raspunsurile saptamana viitoare.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)