avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TAXA RADIO TV pentru SC
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TAXA RADIO TV pentru SC

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati. Am primit din partea Radio Iasi o notificare prin care sunt anuntata ca trebuie sa platesc acea taxa radio-tv conform HG 977/2003. Am sunat si am intrebat pentru ce serviciu platesc, deoarece eu nu am receptori radio-tv in unitate, iar la sediul social (adica acasa...platesc ca si persoana fizica acest serviciu desi nu am receptori radio iar la tv nu inteleg totusi cum este legal sa percepi o taxa pentru tv atat timp cat plesc un abonament cablu lunar). Am inteles de pe newsletter-ul pe care il primesc de la dvs. ca a fost o societate care i-a dat in judecata si a castigat in instanta procesul cu privire la neobligativitatea platii acestei taxe. Cum sa procedez?? Consider ca nu este legal sa ma obligi sa platesc o asemenea taxa atata timp cat nu am nici o facilitate si mai ales: NU AM RECEPTORI RADIO TV IN UNITATE!!! Pai eu consider ca dl. Nastase care a promulgat legea sa plateasca aceasta taxa...nu stiu daca la incubatorul lui se obliga sa plateasca asa ceva...Nu poti considera o suma modica cei 10 ron pe luna. Radioul si televizunea ar trebui sa traiasca din contracte de publicitate..audienta. Va rog dati-mi un sfat. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: enisal , utilizator 16:01, 20 Iulie 2010
Cunosteti cazuri de SC amendate pt neplata taxei?
M-a sunat unu care cica era de la tvr ca imi spuna ca in 10 zile ma vor ferici cu o amenda de 500 ran daca nu platesc.
Nu se procedeaza prima data la o dare in judecata?

"(2)Fapta persoanei juridice prevăzute la art. 3 alin. (1) sau fapta persoanei juridice prevăzute la art. 3 alin. (2), inclusiv a filialelor, a sucursalelor sau a altor subunităţi ale acesteia, de a nu plăti taxa lunară pentru serviciul public de televiziune constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000.000 lei la 5.000.000 lei plus plata unor despăgubiri civile la nivelul dublului taxei prevăzute la pct. 2, 3, 4 sau 5 din anexă, pe o perioadă de 1 an."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa tv cateldestept cateldestept Am primit o notificare de plata la societate, din partea Societatii Romane de Televiziune pentru plata serviciului public de televiziune, pentru perioada mai ... (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv persoane juridice toma.a toma.a buna ziua,am inteles ca taxa radio-tv pentru pesoane juridice s-a desfiintat,dar in continuare vin facturile de energie electrica cu taxa inclusa(in cazul meu ... (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv - raspuns de la srr rusugaby rusugaby Salut, Am primit de la SRR Iasi o instiintare de plata a taxei radio-tv pentru o perioada de 3 ani. Le-am trimis e-mailul urmator: \\\"Buna ... (vezi toată discuția)