avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract prestari servicii cf Codului Civil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract prestari servicii cf Codului Civil

Se poate incheia contract de prestari servicii intre doua persoane fizice neautorizate?
Mentionez ca activitatea se desfasoara ocazional. Daca este posibil, se inregistreaza la fisc si cum se declara impozitul pe venitul obtinut?
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 16:56, 31 Octombrie 2009
Parerea mea este ca se poate incheia un astfel de contract intre cele doua persoane fizice.
Buna ziua !
Acest tip de contract nu are o reglementare proprie, ci urmeaza regulile generale ale contractelor sinalagmatice, cu titlu oneros si reguli specifice domeniilor de activitate in cadrul carora este folosit (transporturi, telecomunicat ii, consultanta, turism, activitati de service etc.).Partile sunt:
Prestator - partea care se obliga sa presteze servicii in schimbul unei remuneratii tarifare.
Beneficiar - partea in favoarea careia se presteaza servicii in schimbul platii unei remuneratii tarifare.
Se poate incheia si intre persoane fizice .
Cu stima !

Se pot incheia contracte civile de prestari servicii intre 2 persoane fizice neautorizate, urmand ca prestatorul la sarsitul anului, pe baza contractului respectiv, sa faca declaratiea de venit la administratia finaciara.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? tr3s tr3s Am o intrebare care se refera la sotia mea.Ea a incheiat contractul de munca in iulie 2010 fara somaj, nu au vrut sa-i dea, momentan, decembrie 2010, nu a ... (vezi toată discuția)
O persoana fizica presteaza servicii pe conventii civile roman22 roman22 O persoana fizica presteaza servicii de salarizare intr-o singura luna, fara a fi angajat. Se poate incheia o conventie civila intre institiea beneficiara si ... (vezi toată discuția)
Contracte de prestari servicii flori1981 flori1981 buna ziua cine imi poate spune si mie care este legea care prevede incheierea de contracte de prestare service va multumesc (vezi toată discuția)