avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grafic de lucru paznic scoala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grafic de lucru paznic scoala

De exemplu, un paznica care lucreaza 12 / 24, si face 12 ore duminica, luni va fi liber (adica alea 24 conform programului) si va trebui sa fie liber o zi sau doua zile libere (de repaus), avand in vedere ca a lucrat duminica?
Paznicii fac referire la art. 28 alin 5 din Contractul colectiv de munca la nivel de ramura invatamant, unde este precizat ``in cazul in care, din motive justificate, salariatii presteaza activitatea in zile nelucratoare/zile de sarbatoare legala, acestia beneficiaza de 2 zile libere pentru fiecare zi lucrata in zilele de repaus saptamanal/sarbatoare legala, acordate in urmatoarele 30 de zile``.
Cum este corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:40, 28 Mai 2018
Interventie moderator

Nu mai deschideti acelaşi topic de mai multe ori sau pe secţiuni diferite ale forumului. Topicurile în plus vor fi șterse de administratori sau moderatori.

Continuati discutia pe topicul initial deschis
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj paznic unitate scolara geoo83 geoo83 Orele de lucru ale paznicilor din scoala se face in ture 12/24 - 12 /48. Va rog sa -mi spuneti care este numarul orelor de liber cu care vor fi compensati ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii talmos61 talmos61 Zilele de sarbatoare legale,cum ar fi de pasti,daca se da liber,acele zile sunt platite sau nu de angajator,firma privata? (vezi toată discuția)
Recuperare ore lucrate sambata si duminica pusu pusu Pentru orele lucrate sambata si duminica intr-o institutie publica ( considerate repaus saptamanal) cate ore se acorda recuperare? Se acorda un numar dublu ... (vezi toată discuția)