avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formularul A1 pentru delegatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formularul A1 pentru delegatie

Buna ziua,

Ma intereseaza daca pentru un angajat este trimis in delegatie in afara tarii pentru o perioada de maxim 1 sapamanta e necesara obtinerea celebrului formular A1 .
Aceeasi intrebare pentru cazul in care angajatul merge la un curs de specializare de maxim 10 zile tot in afara tarii.
Mentionez ca toate cheltuielile cu deplasarea sunt suportate de societatea de care angajatul apartine.
Cel mai recent răspuns: luizaioana_luizaioana , utilizator 10:30, 6 Iunie 2018
Pentru delegatie nu este necesar acest formular , ci numai pentru detasare.
Buna ziua.

Multumesc frumos pentru raspuns. Am totusi un mare semn de intrebare. Din ce am inteles in UE nu se face diferenta intre delegatie si, detasare si prin urmare orice activitate desfasurata in afara tarii intra la detasare.
Caz concret angajatul are o delegatie la bulgari, munca de teren, lucru la inaltime. itm-ul bulgar trebuie notificat iar de la noi trebuie sa obtinem formularul a 1 pentru ca in cazul unui control prezenta angajatului trebuie justificata si respectivul formular/chiar si dovada ca l-am cerut-avand in vedere ca dureaza o luna de zile sa il obtinem-este singura metoda de.justificare?
Orice detalii imi sunt de folos. Multumesc inca o data.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Intr-adevar nu exista notiunea de delegare in spatiul UE (Vestul continentului), insa nu orice munca in strainatate este considerata detasare transnationala ci doar cele 3 cazuri prevazute in Lg. 16/2017.
Un curs de specializare, inclusiv instruirea practica, presupune o delegare conform Codului Muncii, fara a fi si detasare transnat, deci salariatul poate primi indemnizatie de delegare fara a fi nevoie de A1.
Va trebui in schimb sa intocmiti documentele solicitate de legislatia bulgara in aceasta situatie.
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
Florin Cioca, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunt de acord doar cu prezentarea dovezii de depunere pentru obtinerea formularului A1 , atunci nu aveti de ce sa va faceti griji.
Va multumesc foarte mult pentru ajutor si informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca un angajat este delegat intr-un stat ue pt. a ... financial saguarotech financial saguarotech Buna ziua! Daca un angajat este delegat intr-un stat UE pt. a desfasura activitatea in beneficiul firmei din Romania unde este angajat cu contract individual ... (vezi toată discuția)
Agent munca temporara POINT CONSULTING HR POINT CONSULTING HR Buna ziua, Ma intereseaza daca o companie de leasing de personal deschisa in Romania, care pune la dispozitie lucratori pentru companii din strainatate, ... (vezi toată discuția)
Detasarea angajatilor in strainatate elena picoiu elena picoiu Buna ziua. In ce conditii pot detasa angajatii in strainatate pentru finalizarea unui contract incheiat cu una dintre cele mai mari firme de constructii din ... (vezi toată discuția)