avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renuntare la repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renuntare la repartitoare

Este legal ca membrii aosciatiei de proprietari sa renunte la calculul contravalorii energiei termice consumate pentru incalzire cu ajutorul repartitoarelor?
Mentionez ca acestea au fost instalate in urma cu cativa ani, iar acum mai mult de 80% dintre proprietari doresc sa renunte la acestea, energia termica urmand sa fie calculata pausal in functie de suprafata fiecarui apartament.
Mai mult, unii proprietari si-au extins suprafetele prin includerea balcoanelor sau au marit suprafata radianta (marit numarul de elementi ai caloriferelor, schimbarea acestora cu unele cu caracteristici tehnice superioare).
Am inteles ca incepand din data de 1 octombrie este obligatorie utilizarea repartitoarelor (HG933/2004, modificata prin HG609/2007).
Ce se poate face?
Pai daca renuntati fizic la repartitoare, toti cei de pe scara, nu au cum sa vi le mai ia in calcul. Reparizarea caldurii la cei fara repartitoare se face in functie de comsumul inregistrat la cei cu repartitoare. Iar la voi nu va mai exista. De fapt indiferent care ar fi modalitatea de calcul, acel calcul va fi la fel pentru toti cei de pe scara deci veti plati echitabil, in functie de suprafata radianta. Dati-le jos si lasati-i sa puna contractul in rama, nu va mai stresati. Dar atentie sa le dati toti jos.

Si ca tot vorbim de contracte, sin curiozitate, ce clauze de reziliere sunt mentionate in acestea?
Daca dorim rezilierea unilaterala suntem obligati sa le platim pe urmatorii 10 ani tariful de citire si repartizare.
Legea consumului a declarat ilegale si nule acest fel de clauze. (ca sa stie toata lumea inclusiv doamna Elga50).
Obligativitate din partea asociatiei? Sau individual. Concret ce se intampla daca la dvs in apartament le dati jos cu ciocanul?
@grandanat: Cel putin 10 am refuzat accesul in apartamente pentru citire, la sf lunii Februarie, cei care am semnat PV de incetare contract. Cu toate acestea, firma si cei 3-4 care mai doresc au transmis citirile. Abia astept sa greseasca si sa calculeze caldura in acest mod: dupa repartitoare ptr 200 mp UTILI (cate unitati daca acestia le tin inchise ??) si pausal pentru restul de 600 mp UTILI. (in functie de suprafata utila incalzita, conform proiectului initial al blocului).
Eu personal le-am dat jos si le-am pus intr-o punga de plastic.
O voi atarna pe scara blocului, la vedere.

Alte discuții în legătură

Repartitoarele de caldura lauriana74 lauriana74 cum se poate renunta la repartitoarele de caldura montate in apartament? dupa renuntare, cum se va face plata caldurii? contorizat? (vezi toată discuția)
Cate gigacalorii se consuma intr-un bloc fara repartitoare? drg75 drg75 Am constatat in blocul in care locuiesc o \"ceata\" destul de deasa in ceea ce priveste intelegerea aspectelor legate calculul cotelor de caldura cu ajutorul ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii in apartament nelocuit cu repartitoare DEXX DEXX Buna ziua, Am avut in proprietate un apartament in bloc pana la data de 21.12.2012. Imobilul avea repartitoare de caldura cu exceptia unui singur calorifer ... (vezi toată discuția)