Tatăl meu vrea să îmi facă contract de vânzare-cumpărare pe casă, dar notarul spune că sunt nevoit să fac dovada depunerii prețului în cont. Mi se pare absurd, ce e de făcut în acest caz?
Am si eu o nelamurire si sper sa-mi puteti da o parere.
Tatal meu vrea sa imi faca contract de vanzare-cumparare pe casa (evaluata la aproximativ 70 000 de euro).
Problema este ca notarul mi-a spus faptul ca pentru a putea realiza contractul, eu sunt nevoit sa-i depun tatalui meu aceasta suma de 70k euro in contul lui personal iar mai apoi sa atasez o dovada cu extrasul de cont la dosar.
Mi se pare absurda aceasta chestie pe langa faptul ca nu am de unde sa dispun de acei bani.
Ce este de facut in acest caz?
Am sa trec si pe la alti notari pentru a vedea daca este adevarat dar pana atunci sper ca ma puteti ajuta cu o parere.
Si eu consider ca nu este de dorit o asemenea actiune, dar daca, parintele in cauza insista, poate avea castig in instanta. Mentionez ca nu s-a pus problema ca fiul intretinator sa nu isi fi indeplinit obligatiile. Actiunea in sine ar putea fi o sicanare a fiului nedreptatit. Ar avea parintele castig de cauza?
Este vorba de "obligatia de intretinere", va rog sa acceptati scuzele mele pentru folosirea nepotrivita a sintagmei "pensie de intretinere", care a creat confuzie in intrebarea mea. Conform Noului cod civil, <<CAPITOLUL II Persoanele între care există obligaţia de întreţinere şi ordinea în care aceasta se datorează Art. 521 Pluralitatea de debitori, (2) Dacă părintele are drept la întreţinere de la mai mulţi copii, el poate, în caz de urgenţă, să pornească acţiunea numai împotriva unuia dintre ei. Cel care a plătit întreţinerea se poate întoarce împotriva celorlalţi obligaţi pentru partea fiecăruia.>> Aici era nedumerirea mea. Va multumesc ca mi-ati sugerat pista catre locul unde sa caut sa ma lamuresc asupra spetei. Cu stima!