Tatăl meu vrea să îmi facă contract de vânzare-cumpărare pe casă, dar notarul spune că sunt nevoit să fac dovada depunerii prețului în cont. Mi se pare absurd, ce e de făcut în acest caz?
Am si eu o nelamurire si sper sa-mi puteti da o parere.
Tatal meu vrea sa imi faca contract de vanzare-cumparare pe casa (evaluata la aproximativ 70 000 de euro).
Problema este ca notarul mi-a spus faptul ca pentru a putea realiza contractul, eu sunt nevoit sa-i depun tatalui meu aceasta suma de 70k euro in contul lui personal iar mai apoi sa atasez o dovada cu extrasul de cont la dosar.
Mi se pare absurda aceasta chestie pe langa faptul ca nu am de unde sa dispun de acei bani.
Ce este de facut in acest caz?
Am sa trec si pe la alti notari pentru a vedea daca este adevarat dar pana atunci sper ca ma puteti ajuta cu o parere.
Mi ati dat o idee. Faptul ca ati renovat casa denota ca aveți asupra tatălui Dvs un drept de creanta. Atunci este simplu de facut vânzarea către Dvs a casei la care ati adus plus valoare prin renovările in cauza. Iar tatal cu tatal puteți face un contract de întreținere. In schimbul întreținerii sale si a bunurilor sale Dvs primiți in proprietate exclusiva casa. Si fratele numai are ce face împotriva acestui contract Mai ales dacă dovediți ca V ati impumutat din banca cu suma de 13 mii euro pentru operația lui, dacă dovediti ca ati renovat casa precum si multe altele. Oricum, cu un avocat istet puteți face multe. Succes!
Incheiati un contract de intretinere prin care va obligati sa efectuati in folosul tatalui prestatii necesare intretinerii si ingrijirii pe toata durata vietii, iar tatal dvs va transmite dreptul de proprietate asupra bunului in schimbul intreinerii. Prin contract puteti arata ca tatal are drept de posesie pana la sfarsitul vietii. In felul acesta, este "pus la adapost" tatal dvs, aveti bunul, iar fratele nu poate ataca actul, iar daca il ataca nu are sorti de izbanda.
Cred ca sunt mai multe variante potentiale sa stea in picioare mai bine decat plati segmentate pentru incalcarea legii. Solutia aceea cu plata pretului in rate nu are sanse reale sa ramana in picioare, in plus dureaza. Nu stiu ce sanse ar fi ca, la atacarea actului pentru neplata pretului, sa poata omul dovedi ca a castigat efectiv banii aceia care apar in cont...
O intretinere, donatie, dare in plata sunt mai bune. Tipul de act depinde de intreaga situatie de fapt, de numarul de vizite, de daca si cum ii ajutati pe parinti, cum s-a renovat casa etc. Ar fi tare indicat sa vorbiti cu un avocat.
Cat despre notar, nu stiu exact cum v-a informat, dar cele intelese de dv., ca fara chitanta aia nu se poate incheia actul, nu este corecta. Notarul nu trebuie sa ceara aceasta dovada. Totusi, poate ca a incercat sa identifice adevarata intentie a partilor... Sunt notari care solicita acest document in mod inutil, sunt care nu il cer.
raluk0207
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Avand in vedere dispozițiile legale indicate mai sus, nu e chiar inutil.
Mai ales fiind vorba despre un act intre părinți și copii pentru un imobil de o asemenea valoare.
Dacă îl cere, e inutil, daca nu il cere, e notarul corupt .
Orice act în sprijinul celor menționate în contract (respectiv "Eu, vânzătorul, declar că am primit suma de...") este util.