ynocentta a scris:
flory_mr a scris:
Această Asociație încălcându-și și scopul propus, înscris în Statut, adică acela de a avea anual votat un Buget, în urma unei Adunări Generale anuale obligatorii (ei n-au făcut așa ceva timp de mai mulți ani).
De mult timp nu am mai citit astfel de aprecieri, ca să mă exprim decent.
Afirmați cu toată forța
încălcându-și și scopul propus, înscris în Statut, adică acela de a avea anual votat un Buget,
Respectăm opinia dvs., dar legiuitorul a dispus:
Legea nr. 230/2007, articolul 4
(1) Asociația de Proprietari are drept scop administrarea și gestionarea proprietății comune care, pe lângă drepturi, impune obligații pentru toți proprietarii.
Ce să facem acum, să ignorăm dispoziția legiuitorului și să dăm crezare exclusiv Statutului Asociației dvs. de Proprietari care are scop unic de a avea anual votat un Buget ?
De mult timp n-am mai întâlnit o persoană care aberează la greu și atacă permanent orice scrie altă persoană (e vorba despre mine aici).
Eu vă rog respectuos să aveți un dialog decent și să nu mă mai atacați în orice postare, pentru că dvs. nu stăpâniți practic legile din domeniu, mai ales că n-ați participat activ în mai multe procese, să știți cu ce se „mănâncă” legislația !
În prea multe postări ale dvs. ați dat dovadă de subiectivism și ați refuzat să citiți toate detaliile spețelor expuse de mine, din acest motiv scriind multe elucubrații legislative din domeniu sau nu !
Inclusiv frazele citate sunt dovada necunoașterii situației din Asociația noastră, dar mai grav e că nu cunoașteți legislația din domeniu sau cea conexă, fiind extrem de subiectivă, de parcă ați avea legături cu vreo funcție din cadrul unei Asociații.
Ca să vedeți că m-ați jignit, referitor la faptul că am spus că unul din scopurile Asociației noastre, înscris în Statut, este și acela de a convoca Adunări Generale an de an, pentru a avea un Buget anual OBLIGATORIU, vă citez din Statutul Asociației noastre (așa vă arăt că postați pe-aici doar de dragul de a posta, fără a respecta interlocutorul, pe care-l jigniți permanent):
Statutul Asociației de Proprietari nr. ... situate pe străzile ...
Art.3. Proprietarii apartamentelor din clădirile Asociației constituie Asociația de Proprietari .... Asociația va răspunde de administrarea clădirii, a proprietății comune, va convoca Adunări Generale anuale și va aproba Bugetul de Venituri și Cheltuieli anual, va încasa cotele lunare de Întreținere de la proprietarii apartamentelor din Asociație şi se vor achita furnizorilor sumele datorate pentru prestațiile efectuate.
De ce v-ați grăbit să mă jigniți precum că aș fi scris o aberație că ar scrie aceste lucruri în Statutul Asociației ?
Măcar nu mai postați aberații (subiectivisme) pentru a-i apăra cu orice preț pe așa-zișii „șefi” ai Asociațiilor de Proprietari, atunci când încalcă legile !
Ca să vedeți de ce am specificat că unul din scopuri este votarea Bugetului anual, vă arăt că doar datorită încălcării scopului propus pentru funcționarea legală a Asociației, putem cere dizolvarea Asociației noastre (e valabil pentru orice Asociație):
* Dizolvarea persoanelor juridice de drept privat * Art. 245 N.C.C. - Persoanele juridice de drept privat se dizolvă: b) dacă scopul nu mai poate fi îndeplinit; c) dacă scopul pe care îl urmăresc sau mijloacele întrebuințate pentru realizarea acestuia au devenit contrare legii sau ordinii publice, ori dacă ele urmăresc un alt scop decât cel declarat; e) prin orice alt mod prevăzut de lege, actul de constituire sau Statut.
De-asta am invocat faptul că scopul Asociației a fost încălcat - pentru a obține dizolvarea acestei Asociații penale !
Chiar sunt curios ce replici va mai da Ynocentta - iar mă va ataca precum că aberez ?