avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale GDPR -comercializare cherestea
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

GDPR -comercializare cherestea

Buna ziua! Ca patron al unui depozit care comercializeaza cherestea, va rog sa ma lamuriti daca este necesar sa obtin consimtamantul clientului in vederea intocmirii facturii si avizului de insotire a marfii, tinand cont de faptul ca sunt obligat prin lege sa-i transmit prin intermediul tabletei catre Inspectia Padurii nu doar datele personale ci si numarul masinii precum si adresa la care acesta se deplaseaza cu marfa. De asemenea sunt cazuri in care transportul marfii se face de catre alta persoana care va fi si ea mentionata pe aviz cu nume si CNP. Este necesar sa-i obtinem si acesteia consimtamantul? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mera Albert , utilizator 09:13, 13 Iunie 2018
Consimtamantul este necesar doar atunci cand nu exista o alta justificare legala a prelucrarii datelor persoanle. In cazul pe care il descrieti, prelucrarea se face in indeplinirea unei obligatii legale care revine operatorului (adica dvs) conform art 6 (1).c., iar unele dintre aceste date se prelucreaza si in baza contractului intre parti conform art 6 (1).b. din Regulament.
Ergo, nu este necesar si consimtamantul pe deasupra.
Consimtamantul devine necesar daca datele colectate sunt folosite si in alte scopuri, marketing al operatorului de pilda (oferte, promotii, noutati, etc), sau marketing de catre alte societati care primesc aceste date de la dvs. In cazul acesta devine necesar acordul pe fiecare tip de prelucrare in parte, de la fiecare persoana in parte.
De asemenea tot pentru conformare la regulament, ar fi necesar sa verificati stocarea acestor date personale, atat ca documente fizice cat si ca baza de date computerizata daca exista. Acolo ar putea fi necesar consimtamantul.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 677 - date cu un caracter personal cenush cenush Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca un operator de date cu caracter personal care a colectat date cu caracter personal in timpul unei campanii ... (vezi toată discuția)
Buna am o intrebare, pentru un portal de promovare cu anunturi ... mcata36 mcata36 Buna am o intrebare, pentru un portal de promovare cu anunturi imobiliare, tin sa mentionez ca detin un SRL, trebuie sa ma inscriu in Registrul de Evidenta a ... (vezi toată discuția)