avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recunoaştere acte de studii superioare cetățeni ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recunoaştere acte de studii superioare cetățeni terți pentru accesul pe piaţa forţei de muncă

Am nevoie de un model de adresa din partea angajatorului, în care se solicită eliberarea atestatului de recunoaștere în vederea obținerii autorizației de muncă . Mulțumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Adriana7777777 , utilizator 09:09, 13 Iunie 2018
Catre cine sa faceti acea solicitare?

"Ministerul Educației Naționale - prin Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED) - evaluează și recunoaște actele de studii deținute de cetățenii Uniunii Europene, ai Spațiului Economic European și din Confederația Elvețiană, membrii de familie ai acestora, precum și beneficiari de o formă de protecție internațională, în vederea continuării studiilor în România, precum și a celor deținute de cetățenii din statele non-UE, în vederea accesului pe piața forței de muncă din România."
[ link extern ]
Da, aveți dreptate, cererea va fi adresată catre CNRED. In lista actelor necesare pentru depunere este indicat ca trebuie sa fie prezentată ,,Adresă din partea angajatorului, în care se solicită eliberarea atestatului de recunoaștere în vederea obținerii autorizației de muncă”. Am nevoie de un model de adresa . Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se echivalează studile făcute in anglia dacă m-aș întoarce in românia? ChiraA ChiraA Buna ziua! Am o întrebare...eu stau in Anglia de 3 ani și m-aș gândi serios sa ma întorc in România dar probleme e ca in Romania acum ar fi trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Diplomele din eu in romania savugruicin savugruicin Am terminat 8 clase in Italia, am facut 3 ani sc. profesionala in meseria de prelucrator prin aschiere si CNC, acum ne-am intors in tara si m-am lovit de o ... (vezi toată discuția)
Diploma AleSimona AleSimona Un cetatean algerian, cu diploma in inginerie, poate sa lucreze in Romania ca inginer? Ii va fi recunoscuta diploma aici in Romania? (vezi toată discuția)