avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Întrebare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Întrebare

Bună ziua. Am o întrebare. Am o fata de 17 ani și în urma unor discuții avute cu un băiat de pe internet acesta a convins-o săi trimită mai multe poze cu ea în ipostaze mai mult sau mai puțin compromițătoare. În momentul în care fata a refuzat să mai vb cu el și să refuze trimiterea altor poze, el o amenință că face pozele publice pe diferite rețele de socializare. Individul locuiește și lucrează în Anglia dar este cetățean român. Ce pot face eu ca părinte. Unde mă adresez pt ajutor în acest caz.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:51, 18 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulați plângere penală pt săvârșirea infracțiunii de șantaj, prev și ped de art 207 Cod Penal (dacă urmărește ceva prin această acțiune) sau de amenințare (206 Cod Penal).
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Mulțumesc frumos tuturor pentru informații.
Printati conversațiile si amenințările trimise de acel individ din Anglia si le depuneți impreuna cu plângerea la poliție. E bine sa faceti acest demers in termen de 2 luni sa nu fie plângerea tardiva
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2018
Petre Enache, Avocat
Vă rog să observați dispozițiile art. 296 Cod Procedură Penală, potrivit cărora:

“Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu ... viorelv viorelv In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu o sa vrea sa fie in continuare prietena lui o s-o facă de rusine si o sa publice pe o rețea de ... (vezi toată discuția)
Întrebare - șantaj cu poze compromițătoare Eucri Eucri Am o fata de 17 ani și în urma unor discuții avute cu un băiat major din câte știu pe internet acesta a prostito sai trimită poze cu ea în ipostaze mai ... (vezi toată discuția)
Fata mea de 14 ani a fost sunată și amenințată de un individ căruia i-am aflat, în final, identitatea. ce pot face ca să fie pedepsit? nadiandreea nadiandreea Bună ziua, fata mea de 14 ani a fost sunată și amenințată de un individ necunosut,am depus plângere la politie și atașa la plângere am depus și ... (vezi toată discuția)