avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Carte de identitate
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Carte de identitate

Ieri am depus cererea pentru pasaportul electronic cu domiciliul in strainatate.. mi s-a retras cartea de identitate romaneasca! Cum se poate recupera? Stiu ca se poate face cerere pentru cea provizorie... dar pentru CI normala se poate face ceva? Care e deosebirea Intre cele doua?
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Aly38 , utilizator 18:55, 15 Iunie 2018
Nu puteti detine carte de identitate si pasaport CRDS. Cartea de identitate atesta domiciliul in Romania iar pasaportul CRDS - domiciliul in strainatate. Cartea de identitate provizorie se poate elibera si in lipsa dovezii adresei de domiciliu - deci puteti solicita eliberarea acestui tip de act.
Totusi, nu vad de ce mai aveti nevoie de carte de identitate cat timp pasaportul CRDS este document de identitate valabil, in tara si in strainatate, in fata oricaror institutii , spre deosebire de pasaportul "normal" care nu este act de identitate. Practic, pasaportul dvs inlocuieste cartea de identitate dar, spre deosebire de aceasta, este recunoscut si in afara UE.
Va multumesc mult de tot pentru lamuriri! Va spun sincer ca ieri dupa 3 ore de intrebari la consulat nimeni nu a stiu sa-mi dea un raspuns si nu vreau sa comentez modul in care mi s-au adrestat! In sfarsit.. pareau iritati de faptul ca am renunzat la CI.. si mi-au umplut capul cu de toate.. acum am inteles datorita dumneavoastra! Multumesc inca o data,o seara buna!
MihailZC a scris:

Nu puteti detine carte de identitate si pasaport CRDS. Cartea de identitate atesta domiciliul in Romania iar pasaportul CRDS - domiciliul in strainatate. Cartea de identitate provizorie se poate elibera si in lipsa dovezii adresei de domiciliu - deci puteti solicita eliberarea acestui tip de act.
Totusi, nu vad de ce mai aveti nevoie de carte de identitate cat timp pasaportul CRDS este document de identitate valabil, in tara si in strainatate, in fata oricaror institutii , spre deosebire de pasaportul "normal" care nu este act de identitate. Practic, pasaportul dvs inlocuieste cartea de identitate dar, spre deosebire de aceasta, este recunoscut si in afara UE.

Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2018
Aly38, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in serbia AnaLuana AnaLuana Buna ziua, Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal ... (vezi toată discuția)
Schimbare pasaport crds in pasaport simplu adela20 adela20 Buna ziua, Sunt posesoarea unui pasaport \\"Cetatean Roman cu domiciliul in strainatate\\". Am obtinut acest pasaport de la ambasada din Grecia, nestiind ca ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si actul de identitate al cetateanului roman ContSters185701 ContSters185701 O persoana cu dubla cetatenie poate detine carte de identitate pentru fiecare tara a carei cetatean este? (vezi toată discuția)