avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc doar 8 zile pe lună în apartament, iar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc doar 8 zile pe lună în apartament, iar asociația îmi cere documente de cazare ca să nu mă treacă la întreținere. Este legal să pretindă așa ceva din cauza unor sesizări/reclamații?

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este normal ca asociatia de proprietari sa-mi solicite documente justificative de cazare pentru ca eu nu locuisc decat 8 zile pe luna in apartament si nici astea nu sunt consecutive. am aceste discutii cu ei deoarece vor sa ma treaca la intretinere pentru ca spun ei ca au reclamatii si sesizari in privinta mea cum ca as locui in apartament mai mult de 15 zile.
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: IulianBere , utilizator 18:10, 27 Iunie 2018
Merci frumos.

ynocentta a scris:

Nu este temeinic si legal impunerea de persoane la intretinere in baza reclamatiilor verbale

~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
regulile intr-un condominiu sunt stabilite in baza Legii Asociatiilor de Proprietari prin decizie a Comitetului si cu aprobarea majoritatii. Astfel, intai de toate verificati care sunt regulile "jocului" in condominiu si vointa majoritatii locatarilor care traiesc in indiviziune fortata.
Apoi, toate utilitatile sunt contorizate individual (apa, electricitate) pentru cele comune sunteti obligat sa participati in cota parte (gaze, caldura, gunoi, cheltuieli comune: administrare, curatenie si pierderi). Ca urmare, orice zi in care deschideti usa, cheltuiti din resursele puse la dispozitie de ceilalti vecini si nu este corect si nici nu aveti baza legala sa nu platiti pentru ce cheltuiti.

Prin platile comune facute, ceilalti proprietari va conserva proprietatea dvs.

Ca urmare, va trebui sa platiti cotele de intretinere si pierderi impuse de prestatorii de servicii (apa, caldura), chletuielile comune de intretinere a condominiului: administratie, curatenie, intretinere, curent pe scara, pierderi ...
@IulianBere
Documente de cazare...
Daca dvs. locuiti in majoritatea timpului in alta parte, unde , probabil ca sunteti inregistrat la asociatie (daca este vorba de bloc) si poate chiar achitati costuri/persoana. In aceste conditii, solicitati o adeverinta prin care se atesta ca dl..... este inregistrat in evidenta noastra (carte de imobil) si i se repartizeaza costuri/ persoana. Daca stati la casa particulara este alta poveste, poveste care trebuie explicata la asociatia unde locuiti, pe sarite, cate 8 zile pe luna.
De fapt si de drept cam ce va deranjeaza pe dvs. in toata aceasta poveste? Faptul ca desi aveti o proprietate pentru care vi se repartizeaza costuri proportionale cu sup. utila, la care s-ar mai aduga cativa firfirei pentru 1 persoana - dvs. care locuiti pe sarite cate 8 zile pe luna? Aici este problema? Domnule, suntem oameni seriosi, sau ce pretentii avem? Sta cineva la dispozitia unui proprietar sa verifice prezenta oamenilor pe camele de supraveghiere? Va dati seama ce pretentii aveti? Camerele de supraveghiere sunt montate acolo, chiar pentru alte evenimente, de obicei nedorite de nimeni.
Faceti cum doriti, dar ceea ce doriti dvs. este un lucru de 2 lei, pentru care va faceti atatea griji, ba o mai si povestiti pe-aici, sa stie toata lumea...
Pe de alta parte, reclamatiile verbale chiar nu ar trebui luate in seama, atata timp cat dvs. insusi, recunoasteti prezenta in locuinta, cam cate 8 zile pe luna, dar daca reclamatiile sunt scrise, ati intrebat? Mai aveti si alte locuinte in care sa stati, tot asa, pe sarite cate 8 zile pe luna? Intreb si eu - nu dau cu paru'?
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
Adam Grecu, utilizator
Cred ca nu ati inteles. Eu sunt in delegatii de luni pana vineri si dor prin diverse hoteluri in wkd mai plec pe la mare sau la parinti.. una peste alta stau maxim 8 zile in apartamentul unde am domiciliu si inscrierea in cartea de imobil.. dar presedintele doreste in mod expres sa ma treaca luna intrega la intretinere.. modul de abordare deranjabil si ca sa.i aduc dovezi adica facturile de cazare sa.i demonstrez eu lui ca stau 8 zile in apartament.

Alte discuții în legătură

Scutire de cote parti de la intretinere BebeVali BebeVali Am un serviciu cu deplasari permanente, acasa stau sambata si duminica. Nu stau mai mult de 15 zile intr-o luna. Pot fi scutit de la intretinere? (vezi toată discuția)
Numar de persoane fictiv la intretinere față de adevar Edvach Edvach Stimă! Am întâmpinat o problema în blocul în care locuiesc. De mai exact 3 luni, la întreținere ni s-au mai adăugat 3 persoane într-un apartament de ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)