avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa pe timpul delegatiei fara acordare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa pe timpul delegatiei fara acordare diurna/indemnizatie deplasare

Buna ziua ! Lucrez in cadrul unei institutii neguvernamentale ce se autofinanteaza. Am fost plecata 3 zile in delegatie in afara tarii . Cheltuielile de transport + cazare+ mancare au fost suportate de organizatori. Institutia la care sunt angajata nu mi-a decontat absolut nimic. Am dreptul sa primesc tichete de masa pe cele 3 zile avand in vedere ca eu nu am primit nici indemnizatie si nici diurna ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: alinacci , utilizator 14:42, 26 Iunie 2018
Norme de aplicare a Legii nr.142/1998 privind acordarea tichetelor de masă
Art. 10.
Angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masă pentru fiecare zi lucrătoare din luna pentru care se efectuează distribuirea/transferul valorii nominale a tichetelor de masă, după caz. În sensul prezentelor norme, nu se consideră zile lucrate perioadele în care salariații:
.....
c) potrivit dispozițiilor legale, sunt delegați sau detașați în afara localității în care își au locul permanent de muncă și primesc indemnizație zilnică sau lunară de delegare ori de detașare;
....


... Am dreptul sa primesc tichete de masa pe cele 3 zile avand in vedere ca eu nu am primit nici indemnizatie si nici diurna ? ..


In speta, raspunsul este afirmativ la intrebarea dvs.
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă plec în delegație si primesc diurna, nu mai dreptul la ... croberta croberta Dacă plec în delegație si primesc diurna, nu mai dreptul la tichete de masa pt ziua respectiva ? (vezi toată discuția)
Bonuri de masa monica2008 monica2008 va rog sa-mi spuneti daca pentru orele suplimentare efectuate (peste norma de 160 ore/luna) se pot acorda bonuri de masa angajatilor. (vezi toată discuția)
Delegatie-tichete de masa cameliaf cameliaf Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pentru salariatii care se afla in delegatie, se acorda tichete de masa . Va multumesc (vezi toată discuția)