avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... termenul de valabilitate este obligatoriu la produsele ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

termenul de valabilitate este obligatoriu la produsele ambalate vrac in magazin?

Buna ziua,

Am facut o reclamatie la Anpc, cu privire la un produs vrac cumparat din supermarket care nu avea trecuta data de valabilitate pe eticheta ambalata, avea doar data de ambalare.Anpc mi-a transmis ca "conform art 44 din reg UE mr 1169/2011 este obligatoriu doar includerea informatiilor cu privire la alergii., deci nu este necesara specificarea termenului de valabilitate pe eticheta finala a cumparatorului produsului vrac. Interesant este ca aceluias, lant de magazine am mai facut o sesizare tot pentru aceeasi situatie si a fost sanctionat de anpc din alta regiune.

Doresc un raspuns din partea dvs. cu privire la obligatia tdv pentru produsele ambakate in magazin vrac? Si un de pot face o sesizare cu privire la raspunsuri diferite ale Anpc? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: morty , utilizator 23:24, 12 Iulie 2018
Mai intai, daca este vrac, nu e ambalat. Daca supermarketul l-a reambalat, e treaba lui.
Pentru produse vandute intr-adevar vrac (carne, branzeturi si mezeluri feliate, oua, produse de catering si cofetarie, etc.), exista "durata valabilitatii minimale", care de regula este 24 ore.
Sprotul vrac a fost ambalat de angajat, dar pe eticheta aplicata produsului nu se specifica termenul de valabilitate, ci doar data ambalarii.Este legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea termenului de valabilitate produs ambalat la locul in care se vinde morty morty Buna seara, Pentru produsele alimentare prezentate nepreambalate la vânzare către consumatorul final sau către unitățile de restaurație colectivă sau ... (vezi toată discuția)
Eticheta traducere in limba romana produse din import florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Referitor la importul produselor alimentare vrac, în cutii, trebuie să existe și traducere în limba romană? Cine trebuie să pună această ... (vezi toată discuția)
Cod caen 4711 mikiba mikiba Buna seara Astazi am avut un control (la maagazin) de la politia locala si m-au debusolat in privinta autorizarii codului CAEN . Eu am autorizat codul CAEN ... (vezi toată discuția)