avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme coleg de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme coleg de munca

Buna ziua am o intrebare de 2 luni si cv tot am probleme cu un coleg de munca care e agent de vanzari vorbeste urat de sotia mea. Injura vorbeste pe la spate etcnu vrut sa am divergente cu el dar acum a ajuns intreb legal pot sa fac ceva specifi. Ca martori sunt colegii inclusiv seful meu
Cel mai recent răspuns: ionuthau , utilizator 21:19, 28 Iunie 2018
Puteti sesiza angajatorul in scris cu nr. de inregistrare/ data si/ sau depune o sesizare la politie in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Codul muncii nu face referire la normele de comportament, insa acestea trebuie respectate de salariat, sub sancţiunea răspunderii disciplinare.
Obligaţia de a respecta normele de comportare se poate deduce, pe de o parte, din ansamblul dispoziţiilor legale, iar pe de altă parte din prevederile art. 5 din Codul muncii, care consacră principiul egalităţii de tratament, precum şi din dispoziţiile art. 6 din acelaşi cod, relative la respectarea demnităţii şi conştiinţei salariatului.

Prin urmare, se poate dispune efectuarea unei cercetari disciplinare, iar la finalizarea acesteia angajatorul sa decida aplicarea unei sanctiuni disciplinare.

Calomnia si insulta nu mai sunt incriminate, asadar va duceti degeaba la politie. Daca prin aceste injurii vi s-a creat un prejudiciu atunci mergeti in instanta civila.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
prejudiciu nu doar ca are ceva personal cred cu mine vorbeste urat de fam mea tot timpul la munca are ceva cu mine specific ca are un frate angajat care il tine in puf

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hărțuire psihică la locul de munca Mocanu Florina Ioana Mocanu Florina Ioana Daca o persoana din conducere m-a jignit public in lipsa mea ce se poate face? (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara pentru un angajat care aduce insulte colegilor dan1981 dan1981 ma intereseaza cum poate fi sanctionat un cadru didactic care aduce insulte de genul (nesimtit si hot) altui coleg care sunt bazele legale pentru sanctionarea ... (vezi toată discuția)
Agresiuni verbale cu nota sexuala NiculitaElenaAlina NiculitaElenaAlina Buna ziua, am o mare problema cu angajatorul care în săptămâna aceasta a venit băut la birou și ma agresat verbal cu cuvinte urâte. Ce pot face cu ... (vezi toată discuția)