am si eu o intrebare: pe 14 noiembrie se implinesc 2 ani de cand sunt in concediu cu plata pt creste copil ;din data de 14 trebuie sa intru in concediu medical (am anumite probleme de sanatate); as vrea sa stiu care este perioada maxima si cu cat se plateste?il plateste angajatorul sau statul?
cui trebuie sa duc acea adeverinta?angajatorului? nu e suficient sa duc ceea ce imi da medicul?
stiti cumva daca pot intra in somaj?se plateste 6 luni parca nu?avand in vedere ca (cum spuneam mai sus) postul meu e ocupat de mult firma e mic...nu prea ar avea ca ce sa ma angajeze si eventual as incerca sa apelez la "bunavointa" lui sa ma bage in somaj...dar nu stiu sigur cine plateste somajul....
Adeverinta eliberata de Agentia teritoriala pentru prestatii sociale impreuna cu certificatul de concediu medical eliberat de medic trebuie sa ajunga la angajator.
Medicul nu putea sa va dea acum medical care incepe saptamana viitoare.
Certificatul medical se elibereaza in ziua in care aveti prima zi de concediu medical (aceasta este regula pentru certificatele initiale). Medicul nu poate prevede ca dvs veti fi bolnava saptamana viitoare.
Veti depune o cerere de revenire cu data de 15 noiembrie si puteti aduce certificat medical incepand cu 16 noiembrie.
va multumesc mult kitte!mai ales pt ca mi-ati raspuns asa repede!
pai eu sunt bolnava de ceva timp dar pt ca din data de 14 imi expira CIC am zis sa imi iau un medical pt ca nu pot incepe serviciul de luni (inca nu m-am insanatosit ); iar el maine pleaca din buc.
deci e ok cu data de 16...ce bine...
stiti cine plateste acest concediu?angajatorul 5 zile si CAS-ul restul?
PS aveti un baietel foarte simpatic, si eu am tot baietel:)