avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

buna ziua,

am si eu o intrebare: pe 14 noiembrie se implinesc 2 ani de cand sunt in concediu cu plata pt creste copil ;din data de 14 trebuie sa intru in concediu medical (am anumite probleme de sanatate); as vrea sa stiu care este perioada maxima si cu cat se plateste?il plateste angajatorul sau statul?

va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
dany_26, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 18:48, 13 Noiembrie 2009
mersi dna angel2007!

cui trebuie sa duc acea adeverinta?angajatorului? nu e suficient sa duc ceea ce imi da medicul?

stiti cumva daca pot intra in somaj?se plateste 6 luni parca nu?avand in vedere ca (cum spuneam mai sus) postul meu e ocupat de mult firma e mic...nu prea ar avea ca ce sa ma angajeze si eventual as incerca sa apelez la "bunavointa" lui sa ma bage in somaj...dar nu stiu sigur cine plateste somajul....
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
dany_26, utilizator
Adeverinta eliberata de Agentia teritoriala pentru prestatii sociale impreuna cu certificatul de concediu medical eliberat de medic trebuie sa ajunga la angajator.
buna ziua, din nou'

pe 14, sambata imi expira CIC iar dr mi-a dat concediu medical de Luni 16 noiembrie?este ok?sau trebuia sa mi-l dea din data de 15?

va multumesc!
Medicul nu putea sa va dea acum medical care incepe saptamana viitoare.
Certificatul medical se elibereaza in ziua in care aveti prima zi de concediu medical (aceasta este regula pentru certificatele initiale). Medicul nu poate prevede ca dvs veti fi bolnava saptamana viitoare.

Veti depune o cerere de revenire cu data de 15 noiembrie si puteti aduce certificat medical incepand cu 16 noiembrie.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
Kitte, utilizator
va multumesc mult kitte!mai ales pt ca mi-ati raspuns asa repede!

pai eu sunt bolnava de ceva timp dar pt ca din data de 14 imi expira CIC am zis sa imi iau un medical pt ca nu pot incepe serviciul de luni (inca nu m-am insanatosit ); iar el maine pleaca din buc.

deci e ok cu data de 16...ce bine...

stiti cine plateste acest concediu?angajatorul 5 zile si CAS-ul restul?

PS aveti un baietel foarte simpatic, si eu am tot baietel:)
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
dany_26, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie pentru concediul medical Christina16 Christina16 Buna ziua! M-ar ajuta tare mult daca mi-ati spune ce salariu urmeaza sa primesc pe perioada concediului medical. Mentionez urmatoarele: sunt angajata firmei ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu in concediu medical irinaa1982 irinaa1982 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu calcularea salariului in perioada in care amfost in concediu medical. Veniturile mele brute au fost: iunie 2013-2850 ... (vezi toată discuția)
Cm salariat nou intrat in unitate marcelctin marcelctin Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu calculul salariului pentru un angajat care are brut 1400 lei incepad cu 15 iulie 2016 cand a fost angajat la noi. Pentru ... (vezi toată discuția)