avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Emiterea facturii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Emiterea facturii

Detin PFA cu activitate in domeniul agricol ( cultivara si comercializare legumele in piețe targuri. .......) nu sunt obligat să detin casă de marcat ,îmi trebuie sa justific vanzarea legumelor prin facturi. Cum pot emite facturi si cui daca vanzarea se face in piață ( cu kg ) ????
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:32, 5 Iulie 2018
Folosirea facturii doar cand vindeti catre alta firma. Catre persoane fizice cu casa de marcat. Nu sunteti obligat la folosirea casei de marcat doar daca vindeti in acele locuri organizate pe baza atestatul de producător și certificatul de comercializare a produselor agricole.
Catre persoane fizice nu se poate emite facturi ?
Nu in cazul activitatii dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa comercializez produse in piete, fara casa de marcat, daca sunt if ? zcb zcb Buna seara, va rog sa -mi spuneti cum pot sa comercializez produse in piata, daca nu am casa de marcat si sunt IF(intreprindere familiala)? Se poate pe baza de ... (vezi toată discuția)
Vanzare legume-fructe la poarta fermei DorinaCet DorinaCet Bună ziua, vă rog frumos să îmi spuneţi dacă, în afară de certificat de producător, mai am nevoie şi de alte acte pentru a putea comercializa ... (vezi toată discuția)
Pot emite factura + chitanta unei persoane fizice? Andreea7777 Andreea7777 Buna ziua, Sunt PFA neplatitoare de TVA in sistem real, cod caen 0150 Activitati in ferme mixte (cultura vegetala combinata cu cresterea animalelor). As ... (vezi toată discuția)