avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate gresit, cum se poate corecta? va ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate gresit, cum se poate corecta? va rog as vrea un raspuns!

In 1994 tatal meu a facut un schimb de teren la notariat pe baza adeverintelor emise de primarie (nu erau inca emise titlurile de proprietate).
Cand s-au emis titlurile in 1995, tatal meu a primit titlu netinandu-se cont de schimbul de teren facut, pe vechil amplasament. Cel mai probabil a auitat sa atentioneze Primaria ca terenul respectiv este pe alt amplasament. Cealalta persoana cu care a facut schimbul are trecut in titlu suprafata corect , adica a tinut cont de actul de schimb.Practic acum conform celor 2 titluri emise suprafata respectiva apartine tatului meu si celuitat cetatean, ceea ce nu este corect. La primarie impozitele se platesc corect fiecare detine terenurile asa cum s-a facut schimbul.
Acum nu putem intabula . Ce se poate face in acest caz, cum putem corecta titlu? Practic pe titlul tatalui meu trebuie trecuta parcela dobandita in urma schibului notarial.
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 22:27, 2 Iulie 2018
Va trebui sa va adresati primariei emitente care trebuie sa faca demersurile pentru corectarea titlului de proprietate, prin intocmirea documentatiei necesare care se depune la prefectura. Aceasta avizeaza totul. In cazul in care primaria nu va solutioneaza cererea, va puteti adresa instantei care sa oblige primaria sa intreprinda tot ceea ce este necesar pentru efectuarea corecturii imputabile acesteia.
Va multumesc mult pentru raspuns!

Succes in toate!

Cu placere!

nisara a scris:

Va multumesc mult pentru raspuns!

Succes in toate!



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu bucluc loosh36 loosh36 Am mostenit o suprafata de teren in localitatea R. Am aflat de ea doar cand am citit titlul de proprietate al defunctului. Stiu doar suprafata, dar nu stiu ... (vezi toată discuția)
Corectare titlu de proprietate AureliaC AureliaC Buna ziua, am un teren intravilan si vreau sa il intabulez, dar este gresit numarul de parcela pe titlul de proprietate. De un an de zile am documentele depuse ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate/punere in posesie banumihaela banumihaela Ziua buna, in urma unei hotarari judecatoresti ramase definitive prefectura x a fost obligata la eliberarea titlului de proprietate pe vechiul amplasament ... (vezi toată discuția)