avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venit in timpul CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venit in timpul CCC

Sunt in concediu de crestere a copilului din luna februarie si intentionez sa revin la serviciu in octombrie. Urmeaza sa am o colaborare cu o firma diferita de angajatorul meu, la care remunerara serviciilor prestate de mine se face prin incadrarea la “venituri din alte surse” (asa s-a facut in trecut cand eram in activitate).
Am mari retineri in a avea aceasta colaborare pentru ca nu stiu in ce masura veniturile obtinute s-ar incadra sau nu in cuantumul legal permis persoanelor aflate in CCC (care cred ca este 3750 lei/an).
Am cateva intrebari:
1. Plafonul de 3750 este se refera la suma neta sau bruta?
2. Daca stau in CCC mai putin de un an intreg, suma de 3750 permisa sa fie obtinuta scade proportional cu perioada CCC-ului( 8 luni in cazul meu)?
3. Dupa noul cod fiscal, la 2500 lei net (in mana) care si cat mai sunt taxele platite pentru persoana aflata in CCC ? Care va fi brutul pentru aceasta suma?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 3 Iulie 2018
1. 3750 lei este suma bruta pe an calendaristic .
OUG 111/2010
art.16
.....
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
.....
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).


2. Norme de aplicare a OUG 111/2010
art.9^2
....
(2) În aplicarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanța de urgență, veniturile pot fi realizate, după cum urmează:
a) în perioada cuprinsă între data stabilirii dreptului la concediu și indemnizație pentru creșterea copilului și 31 decembrie a aceluiași an calendaristic;
b) în perioada cuprinsă între 1 ianuarie a anului calendaristic și data încetării dreptului la concediu și indemnizație pentru creșterea copilului;
c) în perioada cuprinsă între 1 ianuarie și 31 decembrie a aceluiași an calendaristic;
d) în perioada cuprinsă între data stabilirii dreptului și data suspendării acestuia în vederea acordării stimulentului de inserție, cu respectarea perioadelor prevăzute la lit. a)-c).
.......

3. Calculator salariu 2500 lei net
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In concediul de crestere copil se pot obtine venituri fara a fi suspendata indemnizatia? valineli valineli buna ziua, anul trecut ati publicat un articol referitor la acordarea indemnizatiei de crestere copil - modalitati de calcul, conditii, acte necesare. de ... (vezi toată discuția)
Venituri in timpul ccc / ultima luna partener AndreiSRB AndreiSRB Buna ziua, In cazul ultimei luni de CCC pentru partener, venitul brut maxim care poate fi realizat va fi cel anual de 1063 x 3 = 3189 lei, sau se imparte la ... (vezi toată discuția)
În timpul concediului, părintele are dreptul să obțină anumite venituri DIoanaR DIoanaR Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in privinta acestui aspect: - in noiembrie 2016 voi intra in CIC, pana la acea data pe langa salariul lunar de la ... (vezi toată discuția)