avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autoaccidentare cu victimă în timpul programului de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autoaccidentare cu victimă în timpul programului de lucru (taximetrist). Vă rog să mă ajutați cu sfaturi, ce pot să pățesc în această situație?

Buna seara! Ma numesc Lucian, lucirez la o firma de Taxi ca Teximetrist.
In data de 04.07.2018 in jurul orelor 11.00 circuland pe o strada am observat in ultimul moment o gramada mare de bitum in banda mea de mers pe sosea, ne semnalizata deloc si am intrat in gramada (mentionez; ca era ziu, soare orbitor iar gramada era amplasata sub un copac la umbra si era recent turnat soseaua, asfaltul cu gramada de bitum aveau acelas culoare si find la umbra nu am putu sa il observ la timp) in urma impactului sa soldat cu avarii la masina si mam lovit la cap de parbriz , in acelas zi mam prezentat la Politie sa anunt evenimentul si sa obtin autorizatie de reparatie a masini, in acelasi zi seara datorita durerilor mam prezentat la spital UPU pt control medical cei de la upu au anuntat politia, si am obtinut de la medicul de familie Concediu Medical (01 boala obisnuita) 6 zile.
Azi 06.07.2018 de la munca au chemat ITM, am fost chemat la munca sa dau declaratie in fata ITM mi sa spus ca sa deschis un dosar de cercetare la ITM. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, nu stiu cum sa procedez in acest caz, ce pot sa patesc in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat!. O seara placuta!
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Raluca Siman Traduceri , Traducator autorizat 22:20, 11 Iulie 2018
Multumesc pentru raspuns. La fata locului accidentului nu sa prezentat nimeni din partea Politia Rutiera. Seara am fost la spital de la spital au anuntat Politia si a doua zi am fost la Mediciul de Familie si am scos Concediu Medical si dupa sefu a sesizat ITM. Pe strada nu exista nici un indicator de interzicere sau de restrictie, strada este deschisa circulatiei fara nicio restrictie. Va multumesc!.
Se pare ca politia rutiera nu este interesata de evenimentul produs in conditiile in care este implicata doar masina pe care o conduceati si in plus nu s-au inregistrat victime cu afectiuni medicale grave.
Cercetarea AM va fi efectuata de comisia desemnata de angajator. Dosarul de cercetare va fi trimis spre avizare de catre ITM si daca sunt indeplinite conditiile legale prevazute de Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare art.5 lit.g) firma va inregistra AM si va completa FIAM.
Multumesc pt raspuns!. Azi am sunat la Politia unde se cerceteza cazul meu , si am intrebat care este stadiul cercerarilior, el mia raspuns ca o sa fiu contactat de un alt coleg deal lui, si am mai intrebat daca se cerceteaza pe civil si politistul mia zis "cu siguranta nu e pe civil". Sa inteleg ca sa deschis dosar penal? Care sunt procedurile in acest caz?. Va multumesc!.
Pentru deschidre dosar penal evenimentul rutier a inregistrat victime.
Pentru cercetare penala, victimele trebuie sa primeasca un numar de minim 60 de zile de concediu medical.
Domnul vad e tare speriat daca va fi cercetat penal. Poate il linisteste cineva ca nu poate fi cercetat penal ca s-a vatamat pe dansul intr-un accident. Se poate sa fie si victima, si infractor. Nu cred!

Aveti incredere in ce au spus colegii specialisti. Poate ar trebui sa faceti si niste poze, daca situatia drumului nu s-a schimbat. La cat de greu se misca reparatiile, poate movila este inca acolo. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul unui accident rutier la locul de munca patronul te poate ... Sebi200 Sebi200 In cazul unui accident rutier la locul de munca patronul te poate obliga să plătești daune (vezi toată discuția)
Accident rutier la sfarsitul programului imbroserv imbroserv Atunci cand un angajat al unei unitati militare, produce un accident rutier cu victima decedata , dupa terminarea programului, poate fi tras la raspundere si ... (vezi toată discuția)
Accident de munca cadarg cadarg Am avut un accident de munca in urma caruia am stat internat 12 zile in spital iar in continuare mai am de stat pentru recuperari ate 21 zile si poate vor mai ... (vezi toată discuția)