avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cass sub plafonul minim pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cass sub plafonul minim pfa

Buna seara,

Daca NU sunt salariat si am un PFA la care estimez venituri sub plafonul minim sunt obligata la plata CASS pt 6 salarii min sau este optional?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:36, 13 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca aveti pfa si aveti venitul net sub plafon, nu puteti sa apelati la varianta cu plata pe 6 luni si sa fiti asigurata intreg anul ci la varianta cu optiunea de plata 190 lei lunar si sa fiti asigurata intreg anul.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si sanatate 2018 marin05 marin05 Buna ziua, daca o PFA la norma de venit, a avut in 2017 norma de venit in valoare de 15 000 lei, in 2018 este obligata la plata pensiei si sanatatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cass optional pe estimat pfa Alexutu123 Alexutu123 CASS optional pe estimat PFA este calculat la 6 salarii iar daca optez/ platesc obligatoriu pe realizat la anu, contributia este calculata la 12 salarii? (vezi toată discuția)
Nelamurire plata optionala cass pt pfa RalS RalS Buna ziua, Am o nelămurire legată de plata CASS pt un PFA în sistem real. Până anul trecut am fost și salariată însă din septembrie 2021 am ... (vezi toată discuția)