avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legea 321 / MO 705/20.10.2009 Lege privind ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legea 321 / MO 705/20.10.2009 Lege privind comercializarea produselor alimentare

Reprezint un producator autohton care are relatii comerciale cu retaileri precum Billa, Metro, Real,etc. Odata cu aparitia in Monitorul Oficial a Legii 321/2009-privind comercializarea produselor alimentare au inceput sa schimbe bonusurile si taxele, considerate ilegale(taxa de deschidere magazine, listare articole, etc.), in servicii considerate a fi"solicitate in mod expres Cumparatorului de catre Vanzator".
Puteti sa-mi spuneti daca formularea:"Vanzatorul decalra ca a solicitat in mod expres Cumparatorului prestare urmatoarelor servicii", poate conduce la pastrarea bonusurilor solicitate abuziv pana acum!
Legea aceasta este valabila si in relatia cu comerciantii si cu distribuitorii?
Ce se intampla in situatia in care comerciantii nu achita facturile in termenul prevazut de lege?
Cum pot ajunge in posesia unui draft de contract de distributie?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
BG, utilizator
Cel mai recent răspuns: BG , utilizator 15:56, 16 Mai 2010
Multumesc! Am totusi o nelamurire: Articolul 8 stabileste un termen maxim de plata, iar articolul 11 stipuleaza sanctiuni pentru nerespectarea acestor termene. De ce spuneti ca "aceasta lege ca si celelalte lasa la vointa partilor contractante ...intervalul de plata al marfii"?
Si cum poate interveni ANPC in sanctionarea clientilor rai platnici?
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2010
BG, utilizator
Va rog mult am nevoie urgenta de un model de contract in baza legii 321/2009 va multumesc e-mail: simina_elena2000@yahoo.com multumesc
Cum poate interveni ANPC in sanctionarea clientilor rau platnici?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 321 robertsega32 robertsega32 Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare se aplica si unui importator de fructe, ce este un furnizor al unui supermarket sau este necesar ... (vezi toată discuția)
Legea 321/2009 18bubu 18bubu buna ziua !stie cineva legea 321/2009 se aplica si contractelor castigate la licitatie? adica am avut o licitatie am castigat este vorba de produse alimentare ... (vezi toată discuția)
Legea 321/2009 si pt contr de distributie hajnyci hajnyci Buna ziua! Sa imi spuneti va rog daca Capitolul III din L 321/2009 se refera si la un contract de distribuite? Noi ca si producatori dam marfa pt distribuitor ... (vezi toată discuția)