avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... traducator PFA - angajat la firma X
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

traducator PFA - angajat la firma X

Buna ziua!

V-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu elucidarea darilor ce am sa le virez statului:
sunt angajata la firma X cu 8 ore si in acelasi timp am sa-mi fac PFA ca si traducator (am autorizatia de la MJ, cu stampila, mai putin inregistrarea la ORG).

Ce dari am de dat la stat ca PFA, in afara impozitului? Mai platesc CAS, somaj, etc... daca deja le achit ca angajat la firma X? Daca exista optiunea sa nu le platesc, acest venit (din PFA) mi se va lua in considerare la calculul indemnizatiei CIC?

Multumesc,
Livia
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 10:15, 30 Aprilie 2010
george16
Am si eu o intrebare . Din ce anume se calculeaza cei 31% la pensii?Din venitul net mi s-ar parea corect, chiar daca acesta este mai mic decat salariu minim pe economie

Corect este cum spune legea, contributia se calculeaza in functie de salariul minim pe economie.
:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa asigurari sociale george16 george16 am si eu un pfa de un an de zile ,profesii liberale ,in sistem real ,inregistrat la registrul comertului,administratia financiara ,la care ... (vezi toată discuția)
Obligatiile unei intrprinderi individuale Pandel Pandel Buna ziua, Am o intreprindere individuala cu activitatea principala 6201. Sunt neplatitor de TVA, cu impozitarea pe norma de venit. Am mai multe ... (vezi toată discuția)
Obligatiile pfa fata de bs si bass(fonduri) ContSters109653 ContSters109653 Caut sa gasesc un raspuns competent si corect vis a vis de obligatiile unei persoane fizice autorizate care obtine venituri in sistem real . Multumesc (vezi toată discuția)