avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apa la pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apa la pausal

Buna ziua,
imi cer scuze daca gresesc cu limba romana.avem un propietar care ne-a dat indexul apa rece pentru luna ianuarie 510m3.
urmatoarele luni nu ne-a trimis indexul.si am trecut 6 m3 pentru 2 persoane.luna mai la aga am hotarat pausal sa fie 18 m3.luna mai si iunie am trecut 18 m3. acum propietarul mi-a dat indexul. 530 m3. ce fac? el ramana fara penalizare ca nu mi-a dat indexul?
Cel mai recent răspuns: Marco Pasha , utilizator 13:15, 26 Iulie 2018
Cand ati hotarat in adunarea generala cati m3 sa fie introdusi la pausal pe nr de persoane trebuia sa hotarati si cum si daca se regularizeaza dupa primirea indexului corect.
Penalizarea consta in neregularizarea consumului pentru lunile cand nu a predat indexul.
De regula, cand un proprietar "uita" sa aduca indexul este "iertat" pentru 1 luna si se baga un consum similar ultimei luni sau o medie a ultimelor 2-3 luni, in cazul in care "uita" in continuare i se baga la pausal fara sa i se mai regularizeze consumul, cheama administratorul sau presedintele sa ii citeasca indexul si "porneste" la drum cu un index "nou".
Consumul la pausa trebuie sa fie si el justificat, nu poti sa stabilesti un consum de 20 mc/pers sau sa ii bagi toate pierderile din retea. Consumul la pausal se poate stabili ca o medie anuala de mc/pers din condominiu respectiv inclusiv diferentele de apa la care mai poti adauga un plus de 5-10% ca un fel de penalizare.
Va multumesc. ok el a adus acuma un index mai putin decat ce am calculat cu media anuala ce o sa trec la index? ianuarie - 510 februarie-506 martie-512 aprilie-518 mai-524 iunie -530 si el a adus index acuma 515 .15 m3 cum pot sa reglez?
Nu inteleg...in ianuarie indexul era 510 si in martie 506?
Eu aveam pe cineva care nu dadea la timp...ii treceam pausal.Cand dadea,faceam reglarea.La ultimul index dat,adunam cat ii treceam eu pausal.De ex...a dat index 500...2 luni ii trec eu cate 6 mc...deci a ajuns la 512 index.Vine proprietarul si da 515 index...ii trec doar 3 mc...adica diferenta.
Daca proprietarul da index 510, ii trec luna asta 0 la consum si luna viitoare cu 2mc mai putin.
imi cer scuze. 510 ianuarie , 516- februarie , 522-martie , 528 -aprilie,534-mai,540-iunie. si el a adus acuma index 515 mc. ce sa trec la index? el ramana fara pedepsit ?
deci a ramas fara pedepsit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare contor gaze individual Raluca_120 Raluca_120 Buna seara, In blocul in care locuiesc exista contor individual pentru gaze, iar fiecare locatar da catre administrator, intr-un interval stabilit, ... (vezi toată discuția)
Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)
12 lei pe zi pentru întârzierea declarării consumului de apă DmI_tm DmI_tm “Asociația” a luat hotarârea să sancționeze întârzierea declarării consumului de apă. Astfel, la consum se adaugă câte un metru cub de apă ... (vezi toată discuția)