BEJ mi.a pus sechestru pe 2 auto cu care imi castig existenta pentru o suma in jur de 4-5000 lei, din cauza unui credit de nevoi personale facut in 2005 (pentru fosta...ex), s-a achitat pana la sfarsitul anului 2007, ramand de achitat ceva gen 7-800 lei (de catre fata, pentru ca ne,am despartit, dar nu a mai achitat).
mentionez ca am un pfa taxi, iar din ce am mai inteles de la altii, normal n.ar trebui sa am sechestru pus pe locul meu de munca(masina) care imi aduce venitul meu, nu ma pricep la termeni juridici, deci incerc sa explic cum pot.
binenteles ca prevazaror am angajat o avocata, care a pierdut procesul!
am fost chiar si le,am oferit celor de la firma aceea cu 4 litere jumatate din suma "datorata" lor sau o plata esalonata , insa am primit raspunsul in felul urmator dupa cele 2 propuneri ale mele...
1. mai mult de jumatatea oferita de mine sa,i achit pe loc(in conditiile in care oferta mea era de dublu si ceva fata de suma datorata bancii)
2. 10000 lei + plata esalonata pana la suma totala !!
Chestia e ca am si ipoteca pe casa 2300 lei/luna, mai trebuie sa si mancam..., traim etc, iar propunerea mea cu achitatul integral era cu ajutorul unui prieten care cunostea situatia, ramand sa.i achit lui in rate/esalonat datoria.
deci, nu vor nici esalonat toata suma, nici jumatate din ce au cerut, desi ar fi dublu si ceva din cat as datora bancii, datorie pe care au cumparato pe 3 lei, banca nu a pierdut nimic(in rata a fost inclusa asigurarea) ba chiar a si castigat ceva vanzand datoria.
in afara de intelegerea cu, 4 litere, mai trebuie sa discut si cu BEJ, care sunt obraznici, ba nu, ffff obraznici+ton si vocabular amenintator, vor toata suma ce reprezinta cheltuieli de judecata in conditiile in care ei la un termen au zeci de dosare etc, deci fac un singur drum, copiile xerox pe care le solicitam, sunt suportate de noi, la preturi exorbitante s.a.m.d.
sincer, nu cred ca in tara asta exista dreptate sau justitie oarba!
si spun lucrul asta pentru ca mie imi pun sechestru pe venitul meu din cauza unui credit de consum din 2005, pentru care s-a achitat pana in toamna 2007 iar de atunci nu s-a mai achitat, buuun. suntem in 2018, iar in ultimii 11 ani nu a fost achitata nici,o suma, deci ar cam fi prescris. insa,
- cineva nu tine cont de prescriptie
_ cineva sechestreaza locul de munca (am inteles ca politia ma poate lasa pe jos, adica fara servici, deci pot pierde casa, unii mai si mor din cauza unui infarct sau raman cu sechele pe viata
_cineva nu protejeaza cetateanul de rand, desi legi exista, se pare ca sunt "tardive"(asa cum am primit eu raspuns de la instanta) pentru majoritatea...
Un gand bun, pentru cei ce ma vor ajuta cu necazul meu!
Va aflati putin in eroare. Introducerea tardiva a cererii de chemare in judecata este ceva distinct. Nu este acelasi lucru cu prescriptia dreptului de a solicita executarea silita.
Daca debitorul va formula o actiune de constatare a intervenirii prescriptiei sa spunem, aceasta va fi respinsa.
Singura sansa pe care o are este sa astepte redactarea si comunicarea hotararii si sa vada de ce instanta a considerat ca cererea de chemare in judecata a fost introdusa tardiv.
In concluzie, nu discutam de prescriptie. Tardivitatea este o exceptie.
Domnul are avocat angajat. Cu siguranta va primi raspuns vis-a-vis de solutia pronuntata.
Nu prea v-ati interesat de proces, de mersul lui, de ce trebuie in el, de ce nu trebuie... Da, avocatul se ocupa, la fel si medicul, dar in esenta partile interesate au mai multe variante de a se apara si asta garanteaza legea. Nu cunoasteti nici daca v-a fost comunicata hotararea, daca sunteti in termenul de apel, ce tardivitate s-a invocat etc.
Eu spun sa va grabiti sa mergeti cu intreg dosarul la un alt avocat sa va explice ce s-a intamplat acolo, ca inca nu stiti. Apoi, informat, puteti lua o decizie.
Prescriptia se invoca in prima instanta. Nu stiu ce tardivitate s-a invocat, de cine, nu stiu daca prescriptia era pe-acolo prin carti... Cert e ca noi nu va putem ajuta concret pentru ca nici dv. nu stiti sa ne descrieti situatia.
Cat despre luatul celor doua masini, raspunsul e diferit in functie de tardivitatea aia si de cele invocate in proces. Pentru ca orice drepturi ar avea o parte, daca nu si le apara in timp util, le poate pierde.
In plus, un job de taximetrie nu presupune doua masini. O rata de 2300 de lei nu presupune ca nu puteti achita 5000 de lei sau cat o fi fost restul de plata ca tot nu stim... Fata, fost, toate astea nu dau sens povestirii si nu ne ajuta sa intelegem situatia.
Asa incat, ori reveniti coerent cu detalii, ori nu avem cum va ajuta.
Din 2008 s-ar fi prescrism, daca multe nu s-ar fi intamplat. S-or fi intamplat insa?, nu stim.
Va aflati putin in eroare. Introducerea tardiva a cererii de chemare in judecata este ceva distinct. Nu este acelasi lucru cu prescriptia dreptului de a solicita executarea silita.
Daca debitorul va formula o actiune de constatare a intervenirii prescriptiei sa spunem, aceasta va fi respinsa.
Singura sansa pe care o are este sa astepte redactarea si comunicarea hotararii si sa vada de ce instanta a considerat ca cererea de chemare in judecata a fost introdusa tardiv.
In concluzie, nu discutam de prescriptie. Tardivitatea este o exceptie.
Domnul are avocat angajat. Cu siguranta va primi raspuns vis-a-vis de solutia pronuntata.
Si eu vad lucrurile la fel.
Doar prin contestatie la executare se poate invoca prescriptia executarii daca s-a inceput executarea silita.Cel putin in acest sens este jurisprudenta...
Desi daca nu exista o executare silita ar trebui sa existe dreptul de a se constata prescriptia executarii as aprecia eu.
Nu am urmarit practica judiciara recenta pe asa ceva...
Daca nu exista o executare silita, intr-adevar exista posibilitatea introducerii unei cereri prin care sa se constatate ca dreptul de solicitare a unei creante este prescris. Conditia este sa nu existe alte modalitati prin care se poate constata prescriptia. Or, asa cum ati mentionat si dvs., din momentul inceperii executarii silite, singura cale ramane cea a contestatiei la executare - pe care userul deja a formulat-o.
Din pacate, asa cum se mentiona si mai sus era bine sa va interesati de dosar, sa vedeti in ce termen trebuie formulata cererea, daca acel termen a fost respectat, etc.. Inteleg ideea ca v-ati angajat avocat, dar....
Asadar, cel mai bine este ca omul care are un credit si s-au depasit cei 3 ani operand prescriptia sa deschida proces.
In caz contrar poate fi plecat din tara sau in concediu si sa iasa din termenul de 15 zile al contestatiei neavand cunostiinta de inceperea unei executari silite, caz in care nu va mai putea scapa de executarea silita.
Ati gasit practica judiciara concreta pe acest aspect?
Existau hotarari care consacrau inadmisibilitatea actiunii...