avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestație la executare silită pierdută pe motiv ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contestație la executare silită pierdută pe motiv că ar fi tardiv. Se mai poate face ceva?

BEJ mi.a pus sechestru pe 2 auto cu care imi castig existenta pentru o suma in jur de 4-5000 lei, din cauza unui credit de nevoi personale facut in 2005 (pentru fosta...ex), s-a achitat pana la sfarsitul anului 2007, ramand de achitat ceva gen 7-800 lei (de catre fata, pentru ca ne,am despartit, dar nu a mai achitat).

mentionez ca am un pfa taxi, iar din ce am mai inteles de la altii, normal n.ar trebui sa am sechestru pus pe locul meu de munca(masina) care imi aduce venitul meu, nu ma pricep la termeni juridici, deci incerc sa explic cum pot.

binenteles ca prevazaror am angajat o avocata, care a pierdut procesul!

am fost chiar si le,am oferit celor de la firma aceea cu 4 litere jumatate din suma "datorata" lor sau o plata esalonata , insa am primit raspunsul in felul urmator dupa cele 2 propuneri ale mele...

1. mai mult de jumatatea oferita de mine sa,i achit pe loc(in conditiile in care oferta mea era de dublu si ceva fata de suma datorata bancii)

2. 10000 lei + plata esalonata pana la suma totala !!

Chestia e ca am si ipoteca pe casa 2300 lei/luna, mai trebuie sa si mancam..., traim etc, iar propunerea mea cu achitatul integral era cu ajutorul unui prieten care cunostea situatia, ramand sa.i achit lui in rate/esalonat datoria.

deci, nu vor nici esalonat toata suma, nici jumatate din ce au cerut, desi ar fi dublu si ceva din cat as datora bancii, datorie pe care au cumparato pe 3 lei, banca nu a pierdut nimic(in rata a fost inclusa asigurarea) ba chiar a si castigat ceva vanzand datoria.

in afara de intelegerea cu, 4 litere, mai trebuie sa discut si cu BEJ, care sunt obraznici, ba nu, ffff obraznici+ton si vocabular amenintator, vor toata suma ce reprezinta cheltuieli de judecata in conditiile in care ei la un termen au zeci de dosare etc, deci fac un singur drum, copiile xerox pe care le solicitam, sunt suportate de noi, la preturi exorbitante s.a.m.d.

sincer, nu cred ca in tara asta exista dreptate sau justitie oarba!

si spun lucrul asta pentru ca mie imi pun sechestru pe venitul meu din cauza unui credit de consum din 2005, pentru care s-a achitat pana in toamna 2007 iar de atunci nu s-a mai achitat, buuun. suntem in 2018, iar in ultimii 11 ani nu a fost achitata nici,o suma, deci ar cam fi prescris. insa,
- cineva nu tine cont de prescriptie
_ cineva sechestreaza locul de munca (am inteles ca politia ma poate lasa pe jos, adica fara servici, deci pot pierde casa, unii mai si mor din cauza unui infarct sau raman cu sechele pe viata
_cineva nu protejeaza cetateanul de rand, desi legi exista, se pare ca sunt "tardive"(asa cum am primit eu raspuns de la instanta) pentru majoritatea...

Un gand bun, pentru cei ce ma vor ajuta cu necazul meu!

Numai bine !
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buuun! Dupa ce am citit toate postarile, sunt cam multe pareri toate diferite, desi avem o singura lege! Cineva spunea ca nu m-am interesat! Suna cam urat, la genu, ca daca nu m-am interesat ar fi vina mea ca am pierdut(nu sunt avocat, pot primi raspuns explicatii pe care nu le inteleg, ceva gen cum ar fi sa explic aici cum se caleaza motorul 2.0 TDI 8V pentru schimbul distributiei, nimeni nu ar intelege o boaba desi toti ar da din cap in semn ca au inteles...) . Banuiesc ca suma/angajamentul include si ceva telefoane(minute moka) sa ma instiinteze sau avocatul e D-zeu si trebuie sa-l caut tot eu ?! Avocata, pentru ca este o doamna, a fost recomandata de catre o prietena, deci ele comunicau mai des, dar totul legat de acte si plati(ce sa mai aduc, cat sa mai cotizez..). Stiu sigur ca i.am transmis ca as prefera sa se prezinte in instante, ci NU sa trimita scrisori prin Posta Romana, la care mi-a replicat ca nu procedeaza ca alti avocati si ca dumneaei impreuna cu colega se prezinta la FIECARE instanta. La o asemenea replica, ce sa-i mai spui, doar sa astepti castigarea dosarului, care mi se parea foarte usor!

Legat de sechestrul masinilor, 1 masina este taxi, 1 masina sta mai mult pe dreapta din lipsa de sofer serios. De dragul discutiei sa spunem ca sunt ultimul tepar ordinar(desi pot face dovada contrariul oricand, cu banci achitate, unele mai devreme chiar, deci rea intentie nu exista din partea mea), revenim, si am pierdut dosarul etc iar BEJ imi pune sechestru pe masini. De ce pe 2 si nu pe 1, suma este acoperita de o masina + ca in lege este specificat clar ca nu se poate pune sechestru pe un bun cu care imi castig existenta + ca ar trebui facute ceva calcule cam ce suma pot achita lunar dar nu mai mult din 30% din venit(declarat la ANAF) sau mai putin de 30% daca mai am si alte datorii...?!

Din ce am citit pe aici si prin alte topicuri aceste fapte foarte importante, extrem de importante nu sunt luate in discutie, dar ABSOLUT toata lumea se ia de proceduri, proceduri din cauza carora eu risc sa raman pe drumuri. Deci unde.i legea ?!

Referitor la numarul dosarului, 28134/301/2017.

Parerea mea sincera este ca pana nu faci panarama in media...TV , scrisa, blogareala cu ziaristi seriosi, nimeni nu va lua in seama aceste abuzuri!
Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
Tibi84, utilizator
Eu va spuns ca tot ce puteti face este sa asteptati redactarea si comunicarea hotararii. Sa vedeti de ce au invocat tardivitatea introducerii cererii. Poate este doar o eroare si veti avea sanse de castig in calea de atac. Si cred ca am mai intrebat: avocata dvs. ce spune????
Domnule, nu v-am certat, v-am spus ca nu stiti despre dosar si asta nu ne ajuta pe noi sa va ajutam.
Dumnezeu nu e nici mecanicul, dar daca ii las masina azi si nu ma suna cand a zis, il sun eu, nu? Si da, il si iau la rost daca nu s-a tinut de promisiune si il si schimb daca nu imi place relatia cu el. Dumnezeu sau nu, e interesul meu sa imi iau masina si fac demersuri daca e necesar.
Cat despre explicatii, nu pricep, discutam situatia concret sau pe argumente imaginare ca poate n-ati fi inteles, dar vi se parea usor de castigat??!
Daca mie imi este necesar sa inteleg situatia, imi puteti explica bazele calarii unui motor cu 8 valve, daca e necesar sa urmaresc un mecanic, sa inteleg ce si de ce schimba pe banii mei, mersul lucrarii si sa iau o decizie in privinta unei sau altei variante mecanice. Daca nu inteleg, asta e, platesc, asta ni se intampla tuturor.
Eu nu va iau la rost, eu va spun ca nu inteleg nimic din ce s-a intamplat, nu ne spuneti situatia, vreti ajutor, dar va certati cu noi sa ne aratati ca noi nu am priceput situatia cu procedura si fondul unui proces usor. Va spun sincer, nu inteleg nimic, vreti sa va ajutam sau nu?
Procedura este importanta, pe ea se bazeaza predictibilitatea unui demers juridic, ea ne e necesara. Daca noi uitam de ea, e posibil sa uitam odata cu ea si de drepturi ale noastre. Un fel de... gura care nu tipa nu primeste mancare. In drept trebuie sa tipi in termen, cand ti-e foame, nu cand ai lesinat.
Incerc sa va explic modalitatea in care se deruleaza lucrurile, sa le intelegeti generic. Nu e nimeni impotriva dv.
Privitor la masini, ce sofer sa aiba o masina care servea folosintei dv.? Sunteti un om, aveati nevoie doar de o singura masina pentru taximetrie, nu doua. Imi scapa ceva si aici, nu prea am informatii, trebuie sa mi le imaginez.
s=a cam pus praful pe aici, am sa povestesc tot eu.
Astasi am gasit o scrisorica la cutia de scrisori de la cei cu 4 litere. Am mai avut o intalnire cu cei de acolo care s.a terminat urat si brusc. din tot ce se vede pe Tv prin reclame legat de "grija lor, efortul, intelegerea bla,bla,bla" e praf in ochi.
Au tactici politiste, gen 'good cop/bad cop". A doua oara desi ma programasem la aceeasi persoana cu care discutasem si prima data, a venit alta! De data asta nu m,a mai luat cu zaharelu, ci direct ca "baietii', expresii "ce vrei de fapt, ce sa.ti fac eu, ai atitudine aroganta", asa.i cand pui intrebari mai grele cu raspuns in nefavoarea lor, urmeaza prin a mi se striga "daca nu.ti convine, da,ne in jdecata" chestia e ca este o replica spusa in zeflemea de la niste oameni mici...
Revenim, in scrisorica mi se aduce la cunostinta ca iau in serios reclamatiile noastre"aiurea" dar ca imi propun sa achit cum vor ei practic
=10000 lei avans, dupa care in rate, fara a specifica valoarea ratei
=toata suma integral
deasemenea imi reamintesc ca inafara de cei 3000 lei "datorati" lor mai am de achitat la BEJ 1400 LEI taxe, cheltuieli judecata, DESI in lege este specificat ca nu poate fi taxat de catre BEJ cu mai mult de 10% DIN VALOAREA DATORIEI daca suma nu depaseste 10 000 lei parca, deci 300 lei ar fi.

Ideii, ceva?!

App, am stat de vorba cu 2 avocati pana acum, am ajuns la concluzia ca ii intereseaza doar banii, eu stiam mai multe chestii decat ei si nu imi place sa vad cand sunt aburit....
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
Tibi84, utilizator
Idei sunt multe, dar nu stim situatia de fapt, v-am cerut lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita/ sechestru pe automobil silviadumitrescu silviadumitrescu Buna seara, va rog ajutati-ma sa inteleg cum un executor judecatoresc imi poate pune sechestru pe masina daca: dosarul nu exista pe portal, nu exista nici o ... (vezi toată discuția)
Executare silita raduradulescu raduradulescu buna seara . as vrea sa intreb si eu ceva legat de executorul judecatoresc si anume :daca un creditor se prezinta la un bej cu un titlu executoriu ,acesta are ... (vezi toată discuția)
Inchiderea dosarului de executare silita cand nu exista bunuri anttonnio anttonnio Buna ziua , Daca au trecut mai mult de 3 ani de la emiterea incheierii de executare ,in care nu s-au gasit bunuri mobile sau imobile ,in vederea executarii ... (vezi toată discuția)