avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce sfat imi dati?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce sfat imi dati?

Locuiesc intr-un oras de provincie la casa, iar vecinul meu de gard , acum vreo 3 saptamani si-a ridicat un alt gard intr-o perioada cat eu am lipsit de acasa. cand am revenit, am vazut ca si-a facut gardul intrand vreo 5 mentri pe terenul meu.
in acest caz, in care vecinuil si-a facut gardul pe terenul meu, ce actiune in instanta sa fac: de revendicare sau de granituire care ar fi diferenta?
Vecinul nu doreste sa isi mute gardul cum sunt actele ci vrea sa mergem in instanta.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 15:50, 5 Noiembrie 2009
Gardul ca orice constructie trebuie sa aiba autorizatie de constructie .
Prin planul de urbanism , se pot impune anumite restrictii ce tin de inaltimea minima, inaltimea maxima, gradul de opacitate, etc.
Actiune cu doua capete de cerere:
revendicare si granituire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere de terenuri Cristycheia Cristycheia In 2013 am cumparat un teren in Prahova, cu toate actele in regula, inclusiv proces verbal de trasare. Ulterior am obtinut o autorizatie de constructie pentru ... (vezi toată discuția)
Anularea titlului de proprietate sammy44 sammy44 Tatal meu detine un titlu de proprietate al mamei sale defuncte , insa de curand a gasit un act de vanzare cumparare al mamei sale care are o suprafata mai ... (vezi toată discuția)
Stabilirea hotarului Racheru Liviu Racheru Liviu cum trebuie procedat , pas cu pas , ptr. a putea stabili hotarul cu un vecin in urma unei hotarari judecatoresti. Vecinul si-a amplasat un gard din plasa de ... (vezi toată discuția)