avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Direcția Sanitar-Veterinară are dreptul să divulge ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Direcția Sanitar-Veterinară are dreptul să divulge numele reclamantului către operatorul economic?

Buna seara,
Am făcut o sesizare catre Dsv, iar la 2 saptamani am fost chemat de șeful meu care mi-a cerut socoteală în legătură cu sesizarea.Mi-am dat seama ca a fost un control anunțat si ca nu se va confirma cele sesizate de mine, deși le-am trimis si poze autorităților, lucru care de astfel s-a si intamplat la o săptămână după discuția cu șeful meu.Degeaba am sesizat eu, daca la data controlului totul a fost în regulă. Doresc sa va intreb daca Dsv. avea dreptul sa-mi divulge datele personale? Intenționez să fac si o sesizare catre Autoritatea de protecția datelor. Șeful meu mi-a transmis ca nu e vina firmei daca se gasesc nereguli ci a angajaților care își desfășoară activitatea., lucru de care nu sunt de acord, deoarece fiecare angajat reprezinta firma, si este o pb. de management dpmdv.Va rog păreri si la această situație, va multumesv
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: morty , utilizator 00:02, 14 August 2018
Reclamația a fost bazată ca simplu cetatea, dar i am rugat sa pastreze confidențialitatea deoarece de curând am câștigat și un litigiu de munca cu firma pe care an reckamat-o.

Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
Manuela Rășină, administrator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reclamatia este un act unilateral, fara vreun caracter public, indiferent de autoritatea sesizata sau de calitatea reclamantului (din interior sau din afara organizatiei, institutiei, firmei, etc.). Mai mult, legea OBLIGA orice persoana sa sesizeze incalcarile reglementarilor, normelor, legilor, etc. Iar reglementarile legale prevaleaza (au ascendent de autoritate asupra) oricaror regulamente interne, contracte de confidentialitate, etc.
Va multumesc anticipat pentru raspunsunsuri.Pot face si o sesizare la autoritatea de protecție a datelor? Se poate verifica daca Dsv a transmis firmei datele mele, având în vedere că șeful meu mi-a comunicat si ora la care am trimis sesizarea?
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti acest drept, gasiti pe pagina de Internet a ANSPDCP formularul de plangere, in care completati detaliile incidentului. Va recomand ca, in prealabil, sa notificati DSV (daca au DPO, adica responsabil cu protectia datelor, folositi acele date de contact) - iar aceasta notificare sa fie transmisa si la ANSPDCP.
Fiindca tot vorbim de ANSPDCP, am gasit procedura lor de reclamatie, din care spicuiesc:
<<Datele personale pot fi dezvăluite către operatorii sau persoanele împuternicite reclamate, în scopul soluționării plângerilor depuse, precum și către alte autorități sau instituții publice ori către autorități de supraveghere similare cu care ANSPDCP cooperează în vederea îndeplinirii atribuțiilor sale legale.>>
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Divulgare date personale catre terti mimisto mimisto Buna seara. Sunt intr-o situatie in care nu stiu ce sa fac. Am facut o reclamatie scrisa la un ritailer (hipermarket din Bucuresti) deoarece am fost ... (vezi toată discuția)
Legi internet ady_best03 ady_best03 Buna seara si mii de scuze pentru deranj. Am si eu o mica nelamurire in ceea ce priveste legislatia IT. E legala postarea de poze, pe internet sau in cadrul ... (vezi toată discuția)
Protectia consumatorului? VALI_M VALI_M As dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o problema avuta cu cei de la Protectia Consumatorului. Am facut o sesizare la Comisariatul Judetean pentru ... (vezi toată discuția)