avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Direcția Sanitar-Veterinară are dreptul să divulge ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Direcția Sanitar-Veterinară are dreptul să divulge numele reclamantului către operatorul economic?

Buna seara,
Am făcut o sesizare catre Dsv, iar la 2 saptamani am fost chemat de șeful meu care mi-a cerut socoteală în legătură cu sesizarea.Mi-am dat seama ca a fost un control anunțat si ca nu se va confirma cele sesizate de mine, deși le-am trimis si poze autorităților, lucru care de astfel s-a si intamplat la o săptămână după discuția cu șeful meu.Degeaba am sesizat eu, daca la data controlului totul a fost în regulă. Doresc sa va intreb daca Dsv. avea dreptul sa-mi divulge datele personale? Intenționez să fac si o sesizare catre Autoritatea de protecția datelor. Șeful meu mi-a transmis ca nu e vina firmei daca se gasesc nereguli ci a angajaților care își desfășoară activitatea., lucru de care nu sunt de acord, deoarece fiecare angajat reprezinta firma, si este o pb. de management dpmdv.Va rog păreri si la această situație, va multumesv
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: morty , utilizator 00:02, 14 August 2018
Deci e clar, au dreptul să informeze operatorul în vederea soluționării sesizării...Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ANSPDCP are dreptul sa informeze IN SCOPUL SOLUTIONARII, pentru ca se refera la date personale chiar controlul / investigatia pe care o deruleaza. In orice astfel de imprejurare se respecta drepturile exprese si interesele legitime ale persoanei vizate.

Iata ce scrie doua paragrafe mai jos de citatul extras din aceeasi procedura de reclamatie ANSPDCP:

<<În cazul în care petenții nu doresc ca anumite date personale să fie dezvăluite în cadrul demersurilor efectuate pentru soluționarea plângerilor, au posibilitatea de a-și exercita dreptul de opoziție, în condițiile prevăzute de art. 21 din RGPD.>>

Codul Penal are prevederi exprese privind confidentialitatea si respectiv secretul profesional, la fel si Directivele UE, respectiv Carta Drepturilor UE, art. 8 se aplica in instantele romanesti.
Stimate morty, sunteti într-o situatie delicată!
Ceea ce ati făcut dvs în calitate de simplu cetățean (declaratie pe care noi nu avem nici un motiv ca s-o contestăm) este o denuntare a unei stări de fapt contravenind legilor si reglementărilor în vigoare.
Problema este câ sunteti în acelas timp salariatul firmei în infractiune si că managementul firmei în loc să procedeze la schimbări structurale de functionare se multumeste cu machiajul, toaleta de fațadă.
Nu sunteti singurul în această situatie, în lume aceste persoane se numesc lansatori de alertă.
Cazuri cu mediatizare internațională sunt grămadă,
UE s-a angajat să legifereze în favoarea unui statut de protectie al lansatorilor de alerte dar de vreo 4 ani proiectul de lege este uitat prin cartoane la Bruxelles si Strasburg (ce vreti fac si ele naveta, cartoanele)!
Revenind la cazul dvs, este clar că veti avea probleme cu managementul intreprinderii.
În fata oricăror dificultăți pozitia dvs va trebui să fie, sunt un cetățean responsabil si respectuos al legilor tării mele!!!
Pastrati toate probele ilegalitâtilor comise.
Data viitoare, alertati o ONG, altfel sunt tratate reclamatiile făcute de către ONG-uri si în acelasi timp aceste organizatii au tot interesul să-si protejeze informatorii.

-corecție cuvinte-
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
Manuela Rășină, administrator
La care Ong sa ma adresez?

-Încărcați inutil pagina și îngreunați citirea topicului. Vă rog să apăsați pe Răspunde, nu pe Citează când vreți să publicați un mesaj nou. Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, Demos!

Ne omorâți ochii cu â în loc de ă.
Vă rog faceți un efort și scrieți corect cuvintele, sau dacă (din motive pe care dumneavoastră le știți) acest lucru vă este imposibil, renunțați la diacritica respectivă.

Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Divulgare date personale catre terti mimisto mimisto Buna seara. Sunt intr-o situatie in care nu stiu ce sa fac. Am facut o reclamatie scrisa la un ritailer (hipermarket din Bucuresti) deoarece am fost ... (vezi toată discuția)
Legi internet ady_best03 ady_best03 Buna seara si mii de scuze pentru deranj. Am si eu o mica nelamurire in ceea ce priveste legislatia IT. E legala postarea de poze, pe internet sau in cadrul ... (vezi toată discuția)
Protectia consumatorului? VALI_M VALI_M As dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o problema avuta cu cei de la Protectia Consumatorului. Am facut o sesizare la Comisariatul Judetean pentru ... (vezi toată discuția)