avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se poate circula în România, sau nu, cu plăcuțe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate circula în România, sau nu, cu plăcuțe suplimentare preferențiale eliberate de autoritățile ale altor state?

Avand in vedere ca forumul are profil juridic si o sectiune dedicata "codului rutier si problemelor conexe" iar "subiectul zilei" il reprezinta circulatia pe drumurile publice cu placute preferentiale suplimentare eliberate de autoritatile altei tari pentru care s-a deschis un dosar penal, trecand peste animozitatile create de mesajul in sine si explicatiile contradictorii si lipsa unor clarificari din partea politiei si ale conducatorului auto in cauza, luand in calcul legislatia romana si internationala in vigoare privind placutele de inmatriculare, se pune intrebarea:

Se poate circula sau nu in Romania cu placute "suplimentare" preferentiale eliberate de autoritatile ale altor tari?

Parerea mea este ca nu putea circula cu placutele respective in RO pentru simplul motiv ca legislatia romana nu prevede posibilitatea circulatiei pe drumurile publice a unui vehicul cu numere de inmatriculare "suplimentare" iar conventia de la Viena din 1968 chiar si adnotata in 2016 privind formatul numarului si numai din litere se refera la numarele de inmatriculare "standard" si nu la cele "suplimentare", explicatia ar fi ca un vehicul nu poate avea doua certificate de inmatriculare "originale" dar cu numere diferite.
Alta explicatie ar fi ca in UE nu exista un cod rutier unic care sa se aplice in toate tarile membre, astfel ca nicio tara nu este obligata sa accepte vehicule care au montate placute "suplimentare".


Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:03, 6 August 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ii permiti unui om sa intre in curte si pe urma il omori, nu ai nici o sansa sa justifici fapta. Lipsa de respect si discernamant. Seful Politiei a vrut sa transmita un mesaj si l-a trimis, sta de paza si "dusmanii" politici ai partidului in cauza, sunt si ai lui. Restul ... e can-can.
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
PanaMea, utilizator
Dupa parerea mea trebuie sa facem deosebire intre un numar de inmatricukare suplimentar si unul personalizat.
Prin numar de inmatricualre suplimentar inteleg ca un autoturism are, pe langa numarul principal de inmatriculare, inca un numar suplimentar de inmatriculare. Cu alte cuvinte, respectivul autoturism are doua numere de inmatriculare. Legislatia din Romania nu permite o asemenea situatie. Nu cunosc legislatia din alte state privind inmatricularea autovehiculelor, dar consider ca existenta a unor autovehicule care au doua numere de inmatriculare ar costitui un pericol privind siguranta circulatiei rutiere. Daca unui autoturism i se retine numarul de inmatriculare ca urmare a constatarii unor defectiuni grave la sistemul de franare conducatorul auto poate circula cu numarul de inmatriculare suplimentar prezentand un pericol pentru circulatia rutiera.
Numarul de inmatriculare personalizat este acel numar in care combinatia de litere si cifre a fost ales de catre proprietarul autoturismului (in Romania cu exceptia combinatiilor obligatorii - indicativul judetului).. In Romania este permis sa se circule cu numere de inmatriculare personalizate, dar acest numar este singurul sub care este inmatriculat respectivul autoturism. Nu sunt admise combinatiile de litere care formeaza cuvinte indecente.
ing. Ioan Ciobanu
Aceste numere personalizate ar produce incurcaturi la verificarea automata a rovinetei sau politei RCA , de exemplu. In registrul electronic de evidenta a autovehiculelor nu sunt trecute si aceste personalizari, nu? Din aceste motive nu ar trebui admise in circulatie.
Nu ar avea de ce sa fie incurcaturi, intr-o baza de date la numar de inmatriculare in loc de o valoare ar fi doua... Rovigneta si asigurarea sunt pe masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate raspunde penal o persoana in romania pentru numere galbene, atata timp cat conventia rutiera viena 1968 nu este publicata in m.of.r COVANOVA COVANOVA Poate raspunde penal cineva care nu poate accesa Conventia rutiera de la Viena 1968? (poate raspunde cineva cu text de lege la intrebarea mea, caci : Art. 82 ... (vezi toată discuția)
Conventia rutiera de la viena 1968 - vs - art. 82 alin. din o.u.g. nr. 195/2002 COVANOVA COVANOVA CAPITOLUL V: Reguli de circulaţie SECŢIUNEA a 6-a:Circulaţia autovehiculelor în traficul internaţional Art. 82 (2) Autovehiculele şi remorcile ... (vezi toată discuția)
Ce contraventie primesc pentru circularea pe strazile germane cu placute de inmatriculare neomologate si se pot confisca ele fara o instiintate? daniela.b.i daniela.b.i PUNE GRATUIT O ÎNTREBARE în comunitatea avocatnet.ro (57 au întrebat astăzi) Salut daniela.b.i! Vrei să faci o faptă bună azi? Răspunde la o ... (vezi toată discuția)