Ati atins punctul nevralgic
Reprezentantii asociatiei carora le-ati acordat increderea sa va reprezinte si sa va apere interesele,in fapt fac ce vor ei
Este situatie aproape generala-cu rare exceptii
@Carmen MATEI
Vi s -au acordat copii dupa documente deoarece reprezentantii asociatiei de proprietari au inteles ca situatia este delicata de vreme ce proprietarul nu a putut solutiona singur,amiabil si a ajuns sa apeleze la aparator ales
Dar ,am subliniat mai exista in discutie un topic similar ,prin care un vechi utilizator,avocat ,se confrunta cu refuzul repetat din partea reprezentantului legal al asociatiei de proprietari de a pune la dispozitie copii ale documentelor asociatiei necesare in instanta de judecata
o interpretati in sensul doar de fotocopiere.
Nu am interesul sa descurajez
Personal am multe cauze in instanta de judecata avand drept obiect litigii intre proprietari si asociatii de proprietari si cunosc comportamentul reticent al presedintilor de asociatie
In majoritatea cazurilor inspectorii din primarie se retin a obliga presedintii de asociatie sa puna la dispozitie copii ale documentelor sau sa aplice sanctiuni acestora sau chiar sa respecte obligatia prev de disp art 55 L nr 230/2007,este un cerc vicios generat de dispozitia generala fara obligatii in sarcina presedintelui de asociatie
Am avut speta in care datorita refuzului repetat din partea presedintelui de asociatie de a pune la dispozitie copii ale documemtelor asociatiei de proprietari,,seful serviciului sa aplicat sanctiune pecuniara presedintelui de asociatie
Acesta pentru a-si demonstra abilitatile si drepturile,a contestat in instanta procesul verbal
Solutionarea in instanta a durat 16 luni,timp in care au fost solitati sa fie audiati inclusiv inspectorul din primarie care a incheiat procesul verbal de contraventie
Dupa ce inspectorul din primarie,in loc sa stea linistit pe scaun ,la cafele si la discutii,a fost obligat sa se prezinte in instanta,,apreciati ca v-a mai incheia vreodata proces verbal de sanctionare presedinte de asociatie ?