avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul proprietarului de a avea acces la orice ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul proprietarului de a avea acces la orice document referitor la calculul întreținerii.

Am cerut în scris detalierea, cum prevede legea 230, a sumelor afișate la avizier referitoare la salariile angajaților și cheltuielilor administrative și a documentelor în copie sau prin e-mail ce stau la baza acestora. Nu mi s-au furnizat copiile respective, raspunzindumise sa ma duc la biroul adm.sa le vad. Precizez că de ani de zile am incercat acolo in birou sa mi se arate ceva,dar nu a fost posibil. Acum mă cheamă acolo sa ma aburească din nou. Mă puteți lămuri daca aceste documente se pot trimite în copie la cererea proprietarului, sau sint atît de private ? Dar cum sa fie super- private daca prin lege noi proprietarii avem acces la ele? Legea nu specifica felul accesului daca numai cu privirea sau se pot furniza și în copie. Va rog, lamuriti-ma. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 17:34, 10 August 2018
Ynocentta, de acum există în Legea nr.196/2018 obligația explicită a primăriilor de a efectua controale din oficiu sau la sesizarea a minim unui proprietar !
Mai mult, acolo se scriu clar și amenzile care se dau în caz de ilegalități ! De acum, primarii nu mai au nicio scuză, pentru că sunt obligați, ca înalți Funcționari Publici, să respecte și să aplice legile naționale și cele locale, deoarece avem un articol de lege prin care primarii pot primi amenzi de până la 5000 de lei dacă refuză mai ales aplicarea hotărârilor Consiliului Local ... iar la noi primarul a refuzat mereu aplicarea unei HCLM referitoare la Asociațiile de Proprietari !
ÎNTREBARE UTILĂ TUTUROR: Dacă în legislația din domeniul Asociațiilor de Proprietari se spune explicit că avem acces la ORICE document al Asociației (mai nou, avem și dreptul de a foto-copia ORICE act dorim), nu avem acces nelimitat și la toate Contractele existente în Asociație, inclusiv cele de muncă sau de Mandat, și să facem foto-copii după ele, eventual să se acopere datele personale ?
Știu că nu există nicio clauză de confidențialitate pentru contractele menționate de mine mai înainte, pentru a ni se interzice accesul la ele, mai ales că noi, membrii proprietari asociați, sunt cei care-i plătim pe acești așa-ziși șefi ai Asociației de Proprietari ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2018
flory_mr, utilizator
Și pe mine mă interesează așa zisul acces la contractele de munca; acestea nu fac parte tot din documentele asoc.? Cum ramine cu datele personale scrise în ele? Cum este acest acces? Ce se înțelege prin ACCES? Un avocat trebuie sa stie. Multumesc.
Dacă ne luăm după textul legii, cuvântul ORICE DOCUMENT spune totul.
Eu știu că doar dacă aveau un act adițional de confidențialitate la contractele lor, ar fi fost o problemă.
Dar nu sunt în temă cu noua lege a datelor personale, să nu fie vreun articol de lege care să nu permită copierea acelor contracte.
Dar eu aș propune să se acopere nume, adrese sau CNP-uri, etc. !
Buna ziua
flory_ mr , va rog precizati cine a emis aceasta hotarare ( H.C.L.M. nr. 77 / 2014 )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem dreptul să cerem foto-copierea oricărui act al asociației, mai ales contractele celor care conduc asociația (se pot anonimiza datele personale din acestea) ? flory_mr flory_mr Poate să-mi răspundă cineva dacă avem dreptul să cerem, conform H.G. nr.1588/2007, art.12, A, lit. c și d (implicit, conform Legii 230/2007, art. 10), ... (vezi toată discuția)
Proprietarii au dreptul să aibă acces la orice contract aflat într-o asociație, conform legii 230/2007, art. 10 ? ionica1980 ionica1980 [b]ÎNTREBARE:[/b] Este considerat un Abuz în Serviciu faptul că președintele Asociației (care nu e proprietar în Asociație, încălcând Legea ... (vezi toată discuția)
Primăria refuză controlul în asociațiile reclamate, cu toate că a fost somată și de prefect, încălcând legile. ionica1980 ionica1980 Ce acțiuni pot întreprinde membrii unei Asociații de Proprietari alcătuite din sute de proprietari, dacă [b]inspectorii Primăriei refuză să aplice mai ... (vezi toată discuția)