avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inființare firma servicii foto
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inființare firma servicii foto

Buna ziua !
Vreau sa mi măresc veniturile,oferind in timpul liber servicii foto pt clientii din cluburi.
Ce acte ar fi necesare pentru a-mi desfășura legal activitatea.
Este nevoie sa închei cu aceste cluburi/restaurante contracte de colaborare (sau alt fel de contracte)?
Pot oferi aceste servicii si in spatiul public ?
Imi pot declara veniturile,daca fac lucrul acesta ca activitate independentă dar legal (cum ma înregistrez, unde)?
Va multumesc ! Zi frumoasa !


Ultima modificare: Joi, 2 August 2018
george-neagu, moderator
Buna ziua. Puteti sa infiintati un PFA sau un SRL. Pentru PFA trebuie vazut actele de studii/calificare sau orice documente care dovedesc pregatirea in domeniul pentru care solicitati autorizarea/infiintarea. Din punct de vedere al CAEN-ului , activitatea principala , in acest caz, ar fi 7420-Activitati fotografice. Da, ulterior infiintarii, puteti incheia diferite contracte cu diferite persoane juridice pentru desfasurarea activitatii in incitantele respective sau la diferite evenimente. Trebuie observat daca este necesar sa obtineti diferite avize/autorizatii. Autorizarea codurilor CAEN de către Primaria din localitate este o procedură reglementată local, ceea ce înseamnă că uneori, primăriile aleg să nu impună obținerea unor autorizații de la Primărie pentru anumite activități. Sunt multe discutii referitor la obligatiile legale pe care le aveti in cazul desfasurarii unei activitati comerciale atat in cazul unui PFA cat si in cazul unui SRL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caen firma si cesiunea drepturilor de autor AlinaCL AlinaCL Buna ziua! Firma mea este un SRL-D si este autorizata doar pentru activitati fotografice (cod CAEN 7420 - Activitati fotografice), nu si pentru cele video ... (vezi toată discuția)
Cum as putea presta servicii foto? doar daca sunt firma sau se poate si freelance? Bogdanovici24 Bogdanovici24 Buna seara.In primul rand as vrea sa mentionez ca sunt student si de curand m-am apucat de studiat elemente legate de editari foto si as dori sa incep o ... (vezi toată discuția)
Caen firma si cesiunea drepturilor de autor AlinaCL AlinaCL Buna ziua! Firma mea este un SRL-D si este autorizata doar pentru activitati fotografice (cod CAEN 7420 - Activitati fotografice), nu si pentru cele video (ce ... (vezi toată discuția)