avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu acordul părților, însă cu preaviz impus ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu acordul părților, însă cu preaviz impus de conducere. Este legal?

Buna ziua, am rugamintea sa imi spuneti daca urmatoarele aspecte sunt legale din punct de vedere al codului muncii:
- Persoana X a mers la conducerea firmei Y cu o hartie (dublu exemplar) in care specifica faptul ca persoana X solicita incetarea contractului individual de munca cu acordul ambelor parti. Conducerea i-a semnat pe ambele foi, insa cu mentiunea scrisa din pix ca trebuie sa execute preaviz de 21 de zile, pe cand in contract scrie clar ca in cazul demisiei trebuie doar 20 de zile. Nu scrie nimic de acordul ambelor parti. Este legal sa ii ceara asa ceva?
- inainte de a ajunge in situatie de a cerere demisia cu acordul ambelor parti (conducerea i-a cerut ca pentru contract pe perioada nedeterminata sa scrie demisia in alb. Este legal?
Poate face ceva pentru a nu executa restul de preaviz ramas? Persoana si-a gasit altceva si chiar isi doreste sa scape intrucat a inghitit prea multe. Daca poate face ceva, am rugamintea sa ma ajutati cu articole care sa le poata folosi pentru a nu se trezi cu salariul suspendat sau vreun proces in instanta (sunt in stare oamenii).
Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: phyzzo , utilizator 21:34, 13 August 2018
Pe cele 2 cereri semnatura persoanei X a fost pusa inainte de a ajunge la conducere, iar conducerea a procedat la urmatoarele:
"De acord, preaviz conform ctr 21 zile
Semnatura"
Legal poate pati ceva aceasta persoana (sa nu ii mai dea salariul, sau procese in instanta)? Poate pur si simplu sa ii notifice din nou ca ei au semnat acea cerere cu acordul ambelor parti si ca ce este scris cu pixul este fara temei legal?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic,nu are ce sa pateasca , dar nu se stie ce are de gand angajatorul.... este corect sa-i notifice in scris, cu mentiunile respective.
Pai ori e demisie, ori e acordul partilor?! Inteleg ca o parte e de acord cu un preaviz de 21 de zile, daca a facut cerere de incetare cu acordul partilor... Demisia este un act unilateral, nu e nevoie de acordul nimanui, si nici sa ceri voie, ii instiintezi de demisie!!!
Iar la acordul partile unde exista obligativitarea preavizului ?
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna seara,

Intr-un final conducerea a acceptat sa isi foloseasca 5 zile de concediu de odihna si apoi sa isi faca lichidarea, dupa ce a facut in prealabil aproximativ 10 zile din preaviz.

Va multumesc pentru ajutor. O seara faina

Cornel Vasile a scris:

Iar la acordul partile unde exista obligativitarea preavizului ?

Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz kardia28 kardia28 Buna ziua. Doresc sa demisionez in ziua in care legal trebuie sa ma intorc la servici dupa concediul de maternitate.Problema e ca nu vreau si nu pot sa stau ... (vezi toată discuția)
Demisie cu acordul ambelor parti robert88 robert88 Buna ziua. Am nevoie de un model de demisie cu acordul ameblor parti. Va multumesc. (vezi toată discuția)