avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare

Buna seara,ma confrunt cu urmatoarea speta si am mare nevoie de un raspuns avizat.
Cu acordul meu am fost delegata pe o perioada de trei luni. Dupa expirarea celor trei luni am anuntat angajatorul meu de drept ca nu mai doresc prelungirea perioadei de delegare si ca vreau sa ma intorc inapoi la postul meu. Socata am fost aducandu-mi la cunostinta faptul ca postul meu nu mai exista in acel departament pentru ca sarcinile mele au fost redistribuite.
Am fost chemata la o discutie si mi s-a spus ca singurul loc vacant disponibil in companie este cel de opoperator acturare,post deschis pentru Juniori/studenti,cu un salariu de 1800 net,salariu cu mult sub salariul meu actual.Acest post implica schimbarea fisei postului si incadrarea mea precum si modificarea salariului cf cu postul deschis.
Mentionez ca eu sunt Economist in Financiar Contabilitate de 9 ani.
Am refuzat categoric solutia propusa de dansii,iar atunci mi s-a comunicat faptul ca singura alternativa ramasa este sa incheiem amiabil colaborarea,insemnand ca eu sa imi dau demisia,iar dansii sa imi achite trei salarii ca un ajutor pentru perioada in care voi fi i cautarea unui alt job.
Spuneti-mi va rog daca este legal modul de actionare al dansillor in ceea ce ma priveste?
Mentionez ca nu am primit nicio informare scrisa in sensul ca departamentul s-a reorganizat, iar postul meu nu mai exista.
Nu am semnat inca acel acord de "incheiere amiabila".
Ce as putea face in situatia data?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Nadys , utilizator 07:35, 10 August 2018
Multumesc pentru raspuns.
Cred ca in momentul de fata as avea doua alternative: ori negociez cu ei termenii in cazul in care accept sa imi dau demisia,ori refuz categoric sa demisionez.
Facand un scurt rezumat a celor relatate de mine in toate mesajele scrise,dvs considerati ca este legal modul in care acestia au actionat,din momentul in care am refuzat sa imi mai prelungesc perioada de delegare?
Intentionez sa nu las lucrurile sa decurga asa cum si-au propus dansii.
Am tot citit diferite articole pe speta delegarii si scrie ca pe perioada delegării, respectiv a detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă,iar in cazul in care firma se reorganizeaza(cum se pare ca este si cazul meu)insa aceasta reorganizare nu are la baza nicio organigrama noua)..angajatorul trebuia sa imi gaseasca un post similar,ramand de asemenea si cu acelas salariu,lucru care la mine nu s-a intamplat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un angajator te poate da afara de la serviciu pur si simplu de azi pe maine? mariusroby mariusroby Unde am lucrat pana pe data de 05.09.2014 cu contract de munca ,patronul meu sa trezit el sa-mi spuna ca de azi nu mai are nevoie de serviciile mele ca ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului Alina Tanase Alina Tanase Buna seara, Saptamana trecuta am fost anuntata de catre angajator ca magazinul in care lucrez se va inchide in urmatoarea zi,in consecinta am primit o ... (vezi toată discuția)
Concediere ana1981 ana1981 cu cat timp inainte de incetare a unei decizii de delegare trebiue sa fiu informata? (vezi toată discuția)