avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... semn parcare persoane cu handicap
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

semn parcare persoane cu handicap

Semnele de parcare pentru persoanele cu handicap pot fi instalate in afara parcarilor amenajate ? Aceste "parcari" sunt nominale?
Concret, pe strada din fata blocului (fara parcari amenajate) a aparut un semn de parcare pentru handicap. Acest spatiu este revendicat pentru folosire exclusiva de un individ care nu detine card-legitimatie pentru persoane cu dizabilitati. Cum poate fi solutionata aceasta situatie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:00, 6 Iunie 2021
Ca sa beneficiati numai dvs. de parcare, respectivul loc de parcare trebuie sa fie nominalizat pe talonul de parcare pe care il detineti.
Primaria emite taloane de parcare, de regula, pe o anume zona, nu pe un anume loc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private Adrian_MG Adrian_MG Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private se platesc sau sunt gratuite? Am incercat sa citesc legea ce priveste persoanele cu ... (vezi toată discuția)
Parcare pe loc rezervat handicapatilor nicuni nicuni Din cate am dedus din lege pe locurile inscriptionate cu semnul ptr handicapati au dreptul sa parcheze doar conducatorii auto care sunt posesorii unui document ... (vezi toată discuția)
Locuri de parcare pentru persoane cu handicap anonymuslex anonymuslex Buna ziua, Lamuriti-ma va rog si spuneti-mi daca exista o lege care sa interzica persoanei cu handicap (eu) sa parcheze alt vehicul (cu alt nr de ... (vezi toată discuția)