avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... SCHIMBAREA ADMNISTRATIVA A UNEI LOCALITATI - CARTIERUL ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

SCHIMBAREA ADMNISTRATIVA A UNEI LOCALITATI - CARTIERUL PIPERA SA TREACA DE LA ADMINISTRATIA ORASULUI VOLUNTARI LA CEA A SECTORULUI 1 sau 2 Bucuresti

Buna dimineata,
Locuitorii din cartierul Pipera, oras Voluntari, se confrunta de ani de zile cu urmatoarele aspecte grave: a) Lipsa unei infrastructuri adecvate (canalizare, apa potabila, iluminat public, asfaltare) ceea ce a dus, inainte de declansarea crizei imobiliare, la scaderea valorii terenurilor si caselor din zona. Aceste aspecte au fost subiectul a numeroase articole. Pe de alta parte numarul afiselor "For sale" creste ceea ce poate vedea cel ce trece prin zona. b) dezvoltarea urbanistica haotica: printre case construite in ultimii 10 ani, au crescut blocuri, in ciuda faptului ca cetatenii au deschis procese si s-au opus prin toate mijloacele. c) Lipsa priotirizarii in cheltuirea banului public: in orasul vechi Voluntari s-a construit o catedrala de dimensiunile manastirii Casin, se va construi un stadion de 30.000 locuit (un loc pentru fiecare cetatean cu buletin din Voluntari, pentru ca atatia sunt locuitorii cu buletin de Voluntari, conf. datelor oficiale din 2004), se va cosntrui un maret centru cu spatii de birouri. etc.etc. Toate acestea demonstreaza tendintele megalomanice ale primarului local, si o spunem cu cea mai mare parere de rau. d) locuitorii din cartierele construite de Impact platesc curentul la preturi considerabil mai mari deoarece o companie carenu are autorizatie de distributie de curent factureaza ilegal de ani de zile la aceste preturi prohibite curentul. e) Primaria Voluntari nu respecta cele mai elementare aspecte ale legilor 544 si 52 (accesul la informatii si consultarea in luarea deciziilor). acest aspect se poate verifica pe site-ul Primariei Voluntari.
In aceste conditii in care cetateanul din Pipera plateste taxe si impozite la nivel de capitala fara a avea standardul acesteia, cand banii se duc din Pipera inspre orasul vechi Voluntari, cand nu s-a reusit de ani de zile sa se corecteze cele de mai sus, singurul lucru pe care il vor cetatenii din Pipera este sa treaca la administratia sectorului 1 cu care este limitorfa in zona gradinii zoologice. Intrebarea de fond este: ce trebuie sa facem, care sunt pasii, cine ne poate ajuta. Spream sa fi prezentat in mod impartial situatia pe care nu o vedem altfel rezolvata. Multumim pentru sprijin
Asociatiile de locuitori din Pipera
Cel mai recent răspuns: bologa_vasile , utilizator 15:55, 7 Noiembrie 2009
Adresati-va "marelui" primar Andrei Chiliman , poate vine el cu vreo idee salvatoare! Ca este avid de cucerirea unor noi teritorii si de "putere"!
Dumneavoastra credeti ca la sectorul 1 este mai bine? In conditiile in care in afara de arhicunoscutul proces cu imobilul de langa Catedrala Sf.Iosif nu se vede nici o schimbare? Aceleasi mizerii , gunoaie pe strazi , strazi in sectorul 1 al Bucurestiului fara canalizare , desfundate si pline de gropi , strazi asfaltate astazi si peste o saptamana cu gropi in ele , blocuri care apar pe Calea Victoriei in plina zona istorica, un primar care si-a concentrat totul in mana lui de la arhitectii care tremura de frica sa nu fie dati afara sau pensionati , pana la femeia de serviciu , un primar care nu da certificate de urbanism fiindca nu ii place lui ca ai terenul ultracentral, dar in schimb face ce doreste caci el are "painea si cutitul"!
Sfatul meu este sa nu faceti nici un demers , caci in sectorul 1 este mult mai rau ca-n Pipera!B-)
dar atunci in ce conditii am putea sa trecem la autoadministrare? adica sa devenim o localitate independenta, cu Primarie, etc. daca tot e descentralizare. iata si ideea:

[ link extern ]

Pipera could easily organize itself as a city, due to the important number of population, the police station, the church, shopping places and a large number of offices for the big companies. The only one missing would be the City Hall.
Organizarea unui referendum local, in conditiile legii 215/2001 si 3/2000, prin care sa se propuna crearea unei noi unitati administrativ-teritoriale - comuna Pipera, independenta de orasul Voluntari.:D
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2009
Kyandra, moderator
iar organizarea acestui referendum ar trebui facuta de primaria Voluntari!? pai cum ar fi sa-si taie craca de sub picioare cand 85 % din numarul total de alegatori sunt din Voluntari si 70% din veniturile la bugetul local sunt din Pipera. aberatia acestei impartiri administrative se vede pe harta: Pipera este practic lipita de Bucuresti si despartita prin ogoare de Voluntari. de susu in jos nu se poate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit sau pomana? liviu_navacioiu liviu_navacioiu Buna ziua, Am cumparat de curand o garsoniera la periferia orasului Popesti-Leordeni (langa statia IMGB). In zona nu exista strazi luminate, canalizare, apa ... (vezi toată discuția)
Racordare curent electric P_Iulia P_Iulia Buna seara! În zona unde imi fac casa este cartier nou, un fost camp, nu există curent electric, ultimul stalp aflandu-se la aproximativ 300 m. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Obligativitate introducere utilități publice pe puz care a fost predat primăriei sorindoru sorindoru Bună ziua, Locuiesc într-un cartier nou, de aproximativ 1 an la sat, într-o comună limitrofă unei reședințe de județ. Când am cumpărat terenul de ... (vezi toată discuția)