avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis dupa suspendare 90 zile, 2 in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis dupa suspendare 90 zile, 2 in decurs de 6 luni.

Buna ziua,

Am permisul suspendat pe 90 zile (si aproape au trecut).
Fiind a doua suspendare in decurs de 6 luni am inteles ca se mai adauga 30 zile (deci 120 zile in total).
Mai pot da acel test 13/15 ca sa reduc pedeapsa de la 120 la 90 zile ? (pot fi reduse cele 30 de zile adaugate peste pedeapsa de 90 ?).
sau daca nu dau testul 13/15 se mai adauga inca 30 zile ? (pentru un total de 120 + 30 zile)

Multumesc mult,
O zi buna!

Ps: Sunt constient ca am gresit si voi astepta cat este nevoie dar legislatia imi este putin neclara.
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
00Renovatio, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:44, 13 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 221-HG1391/2006
(1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementara nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) perioadă de suspendare a fost majorată, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit că a condus vehiculul în timp ce se află sub influenţa alcoolului;
d) sancţiunea contravenţională complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune.

Cum ati avut suspendat dreptul de a conduce in ultimii 2 ani ( 6 luni), este evident ca nu indepliniti conditiile si nu puteti sustine testul 13/15 pentru a reduce perioada de suspendare.
Am citit acest articol si in trecut, multumesc!
si nu am inteles prea bine articolul pentru ca vorbeste de reducerea la 30 zile de la x zile, nu cu 30 de zile ce ma intereseaza pe mine (care se adauga suspendarii pentru ca nu dau testul 13/15).
Deci sa revin la subiect, nu mai pot sustine acel test 'obligatoriu' si perioada totala de suspendare va fi 120 zile ? (pentru ca au fost adaugate deja cele 30 de zile pe care le-as fi putut deduce cu acel test daca indeplineam conditiile).

Multumesc mult si imi cer scuze pentru confuzii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista optiune de reducere cu 30 de zile ci la 30 zile.
Nu indepliniti conditia de sustinere a testului din 2 motive, aveti o suspendare in ultimii 2 ani (221/1/d) si perioada de suspendare a fost majorata conform legii (221/2/a).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - recuperare permis dupa suspendare 90 de zile Viorelsax Viorelsax Buna ziua va rog frumos datim si mie o lamurire mia fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile fara drept de conducere pentru alcool la ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto gabriel_gabyyy24@yahoo.com gabriel_gabyyy24@yahoo.com mi-a fost suspendat permisul auto pe termen de 90 zile.Am depus contestie la judecatorie dupa care la termenul de judecare, contestatia mi-a fost respinsa. ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere pasmangiu pasmangiu Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o alcoolemie de 0.03 in jud Prahova pentru o perioada de 90 zile. Am depus contestatie la tribunal ... (vezi toată discuția)