Conform art. 17 alin (5) din Codul Muncii, ,,orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (3) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adițional la contract, anterior producerii modificării, cu excepția situațiilor în care o asemenea modificare este prevăzută în mod expres de lege sau în contractul colectiv de muncă aplicabil.''Ca urmare, in urma solutionarii contestatiei, de catre ordonatorul de credite, se pot acorda drepturi retroactiv? Cum, daca actul aditional trebuie incheiat inainte? Multumesc
ITM-ul va putea constata incalcarea legislatiei muncii si va putea trasa ca masura prezentarea dovezii de plata a salariului si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar - atentie - nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante.
1. V-am sugerat o solutie rapida si fara costuri (avocat, expertiza contabila judiciara, ... )
2. Amenda ITM va fi cu siguranta mai mare decat suma pe care o revendicati.
3. Angajatorul va gasi, cu siguranta, o solutie pertinenta in vederea evitarii platii unei amenzi.
In cazul in care nu se rezolva de catre ITM, singura solutie este instanta de judecata (cu toate cheltuielile aferente).
PENTRU CA (postarea dvs. din : "08:15, 16 August 2018").
"ITM-ul va putea constata incalcarea legislatiei muncii si va putea trasa ca masura prezentarea dovezii de plata a salariului si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator ... ".
Daca mesajul dvs. nu este "offtopic", presupun, pe cale de consecinta, ca nici mesajul meu nu este "offtopic".
Refuz sa fac polemica in cadrul acestui forum respectabil.
Drepturi salariale
vs99teo
Buna ziua,
In ziua de sambata 01.09.2018 a venit,la firma la care lucram o echipa dinafara tarii pentru punerea in functiune a unui utilaj.Din cauza unor ... (vezi toată discuția)