avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata retroactivă a drepturilor salariale neacordate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata retroactivă a drepturilor salariale neacordate la timp. Cum pot obliga angajatorul să respecte Codul muncii?

Conform art. 17 alin (5) din Codul Muncii, ,,orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (3) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adițional la contract, anterior producerii modificării, cu excepția situațiilor în care o asemenea modificare este prevăzută în mod expres de lege sau în contractul colectiv de muncă aplicabil.''Ca urmare, in urma solutionarii contestatiei, de catre ordonatorul de credite, se pot acorda drepturi retroactiv? Cum, daca actul aditional trebuie incheiat inainte? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:47, 17 August 2018
Adica sa ii amenint cu amenda ca sa imi dea banii? Ei sunt deschisi dar spun ca nu se poate ca le cere codul muncii sa fie un act aditional facut inainte de modificarea salariala. Daca exista o solutie pertinenta spuneti-mi dvs care ar fi aceea. eu asta am intrebat, care ar fi solutia ca ei sa imi dea banii. Se poate totusi incheia un act aditional retroactiv? Daca nu, angajatorul, fiind o institutie publica, poate da bani fara contract/act aditional? Cum?
@ marib

In raspunsurile postate , gasiti raspunsurile la intrebari.
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale vs99teo vs99teo Buna ziua, In ziua de sambata 01.09.2018 a venit,la firma la care lucram o echipa dinafara tarii pentru punerea in functiune a unui utilaj.Din cauza unor ... (vezi toată discuția)
Modificare încadrare loc de munca fără acordul salariatului. nu am semnat și nu voi semna actul adițional, cum pot rezolva această situație? andrugrasu andrugrasu Buna ziua. [b]In data de 31.08.2018[/b] am fost instintat ca departamentul meu se va reorganiza si ca in loc de functia pe care eram incadrat - inginer ... (vezi toată discuția)
C.i.m. - modificare functie retroactiv Soleil Soleil Buna ziua, Am urmatoarea problema legata de un contract de munca si nu stiu cum sa o mai rezolv. Incepand cu 01.02.2005 firma noastra a incheiat un CIM ... (vezi toată discuția)